2015 m. birželio 30 d., antradienis

Graikijos finansų ministras patvirtino artėjančius nemokėjo į TVF

Graikijos finansų ministras patvirtino artėjančius nemokėjo į TVF


 Graikija nesumoka Tarptautinis valiutos fondas (TVF) 1,6 € млрд Antradienis, sakė jis žurnalistams Graikijos finansų ministras Janis Varufakis. "Ne", - sakė į klausimą, ar Graikija pervesti pinigus į TVF ministras, praneša "Reuters".

Graikijos finansų ministras patvirtino artėjančius nemokėjo į TVF

 Tai Varufakis sakė, kad jis tikėjosi sutartį su tarptautinių skolintojų pratęsti finansinės pagalbos programą - iki dabartinės programos Europos Sąjungos ir TVF pabaigos.

Antradienis baigiasi finansinės paramos programą ES ir TVF programą ir be naujos Graikijoje negalės gauti daugiau paskolų. Šios paskolos, savo ruožtu, reikia aptarnauti senas skolas TVF ir euro zonos partnerių. Visos valstybės skolos Graikijos pasiekė 170% BVP.

Graikija iki 18:00 Vašingtono laiku (01:00 MSK rytoj) turėtų grįžti į TVF 1230000000 specialiosios skolinimosi teisės (SST, TVF apskaitos vienetas), kuris pagal dabartinį kursą 1,55 € mlrd. Jis yra dalis skolos pirmą programos TVF finansinė parama nuo 2010 m.

Pralaidos mokėjimą TVF terminologijos fondo bus "atidėti» (įsiskolinimų). Oficialiai jis turi būti patvirtintas vadovo TVF Christine Lagarde, pranešti vykdomosios valdybos fondui. Tiesą sakant, ji bus numatytasis, kuris gali sukelti kryžminio neįvykdymo dėl Graikijos milijardus dolerių įsipareigojimų Europos finansinio stabilumo fondo (EFSF). TVF negali išduoti naujas paskolas iš šalies, kuri turi įsiskolinimą.

Reitingų agentūros nurodė, kad jie nebus vertinami kaip numatytąją nutylėjimą TVF, atsižvelgiant į ypatingą statusą TVF kaip skolintojui.