2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Graikija nevykdė

Graikija nevykdė

 Graikija nevykdė, nėra išverstas į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) dalis bus 1,54 milijardas eurų skolą. Pinigai buvo perkelti į 00:00 liepa 1.

 TVF patvirtino, kad pinigai nebuvo įtraukta į nustatytą laikotarpį, praneša "Reuters". Taigi, kaip pažymėjo fondo, Graikija tapo pirmąja šalimi, su išvystyta ekonomika, įsipareigojimai.

Graikija nevykdė, nėra išverstas į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) dalis bus 1,54 milijardas eurų skolą. Pinigai buvo perkelti į 00:00 liepa 1.

TVF taip pat pakartojo, kad Atėnai paprašė finansinės paramos pratęsimo ir pažadėjo apsvarstyti prašymą "nustatyta tvarka."

Vakaras birželio 30, ji tapo žinoma, kad Graikija parengė dar vieną pasiūlymus dėl vietoj vieno, kuris buvo išsiųstas į Eurogrupė antradienio popietę skolos rinkinį. Ji numato, kad mokėjimo atidėjimas iki lapkričio TVF, kuris turėjo būti išvardyti birželio 30, taip pat Europos centrinio banko pasiūlymą padidinti finansavimą Graikijos bankai iš avarinio likvidumo teikimo sistemoje.

Eurogrupė pirmininkas Jeroenas Deysselblum sakė, kad nauji pasiūlymai bus svarstomi Graikija euro zonos finansų ministrai liepos 1 d. Jis pažymėjo, kad Atėnai turėtų pakeisti padėtį, susijusią su kreditoriais ir partneriais euro zonoje, susitarti dėl naujos paskolos programą.

Anksčiau Antradienis, Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras teigė, kad kreditoriai priimti naują paramos programą, skirtą dvejus metus. Pagal pasiūlymą, Graikija turėtų būti finansuojama iš Europos finansinio stabilumo mechanizmo, kuris susidaro dėl įmokų pagrindu - pinigų sąjungą. Nors šalies skola turi būti pertvarkyta.

Finansų ministras Suomijos Alexander Stubb po nepaprastąjį posėdį Eurogrupės sakė, kad dauguma pasiūlymų atmestas.

Graikijoje liepos 5 surengs dėl "troikos" priėmimo referendumą. Jo sąlygos apima taupymo režimas įvedimas - mokesčių didinimo ir mažinti pensijas ir kitas socialines išmokas mainais už skolos restruktūrizavimo. Junckeris 23 Bir pasiūlė Graikija papildomos pagalbos programa verta 35000000000 €.

ES ir 2010 TVF, Graikija skyrė paskolų buvo beveik 250 milijardų eurų. Nepaisant skolos sumažinimo šalies 2012 m, jos valstybės skola šiuo metu - daugiau nei € 315.000.000.000, kuris yra 175 procentų BVP.