2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Graikai padarė rusų pinigus

Graikai padarė rusų pinigus


 Statybos projektas "Turkų srautas" pirmą kartą buvo dokumentais. Rusija ir Graikija pasirašė dėl dujotiekio "Turkų Stream" verta 2000000000 € tęsti memorandumą Tuo pačiu metu Graikijoje yra sunkioje ekonominėje situacijoje mums pavyko pasiekti patiems palankiomis finansinėmis sąlygomis. Lėšų statybos etapai Rusijos pusės. "Gazprom" nebus iš įmonės akcininkas, jos steigėjai atliks struktūrą, kontroliuoja VEB ir Graikijos investavimo įmonės.

Tęsinys "Turkijos upelio", pastatytas pagal VEB.
Tęsinys "Turkijos upelio", pastatytas pagal VEB.

 Energetikos ministras Aleksandras Novakas ir energetikos ministras Graikija Panagiotis Lafazanis ne SPIEF 2015 pasirašė bendradarbiavimo statant ir eksploatuojant dujotiekį "Turkų Stream" memorandumą Graikijoje, sakė "Interfax". Šalys planuoja įsteigti bendrą dirbanti įmonė Pietų Europos dujotiekis, kuris bus valdomas šalių tuo pačiu pagrindu. Be to, vienas iš įkūrėjų projekcija yra ne "Gazprom" ir "VEB sostinė" ir investicijų bendrovė Graikijoje. Energetikos ministras Graikijos sakė, kad VEB struktūra visiškai finansuoti dujotiekio dėl Graikijos teritoriją tęsti statybą.

 Pasak jo, investicijos VEB Pietų Europos dujotiekio projektas bus 2 mlrd €, lėšos bus išleistas etapais. P Nowak, sakė, kad Rusijos pusė bus finansuoti projektą ankstyvame etape ir grąžinamosios išmokos turėtų būti įgyvendinta "per projekto įgyvendinimo." Statybos Graikijos tęsinys "Turkijos srauto" pradės 2016 ir bus baigtas - 2019 m.

 Statyba jūros dalį vamzdyno galėtų prasidėti 2015 m.

 Kaip anksčiau pranešė "Komersant" Graikija yra suinteresuota "Turkijos upelio", kaip dujų ir tranzito mokesčių šaltinio, tačiau šalies pinigus, todėl sunkias derybas restruktūrizuoti savo skolą, turime dabar. Kaip pažymėjo balandžio Alexis Tsipras Atėnuose pabaigoje tikimės gauti iki milijardo € 3, kai ties Susitarimo dėl statybos sutarties sudarymo iš anksto "Turkijos srautą."

 Po "South Stream" statybos atšaukimo gruodį "Gazprom" paskelbė apie alternatyvią "Turkijos Stream" dėl dujų tiekimo į ES statyba. Iki 2020 monopolija ketina nutraukti dujų tranzitą per Ukrainą ir nukreipti 63 milijardų kubinių metrų naujame maršrute - kad vartotojai pakėlė dujas Turkijos ir Graikijos sienos. Dabar vamzdynas turėtų baigtis Turkijoje netoli sienos su Graikija.

 "Gazprom" jau sakė, kad birželio mėnesį, bus pradėti statyti pirmoje eilutėje povandeninį dalis per Juodosios jūros galia 15750000000 kubinių metrų dujų per metus vamzdyno. Bendrovė planuoja užbaigti šio dujotiekio statybos iki 2017 ir iki 2020 m pastatyti keturias temas. Taigi nėra privalomas dokumentas dėl vamzdžio su Turkija statybos pasirašė: tarpvyriausybinis susitarimas nebus sudarytas Ankara nebuvo suteiktas leidimas "Gazprom" ant Turkijos teritoriniuose vandenyse, jūrų dalį vamzdžio klojimo apklausa.