2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

Rusija atmeta kompromiso del jos institucijos PACE

Rusija atmeta kompromiso del jos institucijos PACE


 Siandien prasideda PACE sesija. Garsiakalbis Rusijos siulo neatimti igaliojimu delegavima, bet Rusijos delegatai mano, kad dokumentas bus sugrieztintos ir nesitiki testi darba forume.

Pirmadienis prasideda PACE sesija. Garsiakalbis Rusijos siulo neatimti igaliojimu delegavima, bet Rusijos delegatai mano, kad dokumentas bus sugrieztintos ir nesitiki testi darba forume.
Pirmadienis prasideda PACE sesija. Garsiakalbis Rusijos siulo neatimti igaliojimu delegavima, bet Rusijos delegatai mano, kad dokumentas bus sugrieztintos ir nesitiki testi darba forume.

 Pirmadieni Strasbure atveria sesijos Parlamentines Asamblejos ir Europos Taryba. Treciadieni planuojama svarstyti rezoliucija del Rusijos delegacijos igaliojimai.

Rusijos parlamento delegacija buvo atimta teise balsuoti, teise dalyvauti teises aktu nustatytus istaigos ir dalyvavimo Asamblejos pernai stebejimo galimybe susitikimo, po Krymo prijungimo prie Rusijos. Po to, kai buvo issaugojo teise dalyvauti asamblejos posedziai, kalbeti su jais ir dirbti komitetuose. Siemet sausio ir balandzio PACE pratestas sankcijas. Sausio rezoliucijos buvo konstatuota, kad jei Rusija nevykdo anksciau isleistu rekomendaciju laikytis Minsko susitarima ir isvesti savo kariuomene is Rytu Ukrainos delegacija gali buti atimta is likusiu teises. Rusija nuosekliai neige savo karini dalyvavima Donbaso karo.

Pasiulymai PACE praneseja

Rezoliucija, kuri bus aptarta treciadieni, Rusijos dokumentu Austrijos Stefan Shennah atstovas siulo TEMPA neatimti Rusijos delegacija kitu teises. Kaip nurodyta jos rezoliucijos projekta, ji bus islaikyti dialoga. "Rusijos delegacija atemimas bus is esmes simbolinis gestas, kad tures mazai papildoma poveiki, palyginti su jau paskirtu sankciju", - sake projekto. Be to, raso Shennah, "atsaukimas biuro Siuo metu pakenktu galimus meginimus Rusijos delegacijos isitraukti i konstruktyvu ir atvira dialoga paragino asamblejos."

"Tvirtai tikiu, kad Rusijos delegacija turetu buti teikiama dar viena galimybe patekti i rimta ir konkretu dialoga su Asambleja, be jokiu isankstiniu salygu, Rusijos isipareigojimus Europos Tarybai, iskaitant savo politika kaimyniniu saliu", - apibendrina Shennah.

Rusijos reakcija

Taciau Rusijos parlamentarai variantas Shennaha netenkina. Delegacijos vadovas Aleksejus Pushkov sausio po atimant Rusija balsavimo teisiu, sake, kad Rusijos delegacija nebus dirbti PACE iki siu metu pabaigos.

Shennaha projektas, kuris siulo Asamblejos sesija birzelio neuzdrausti Rusijos delegacija dalyvauti is ETPA posedziuose, rodo savo geru ketinimu, taciau jis neissprendzia apie sausio rezoliucijos organizacija persvarstymo klausima, anksciau sake "RIA Novosti" narys Rusijos delegacijos ETPA pirmininkas Dumos komiteto NVS reikalu, Leonidas Slutsky.

Rusijos delegacijos narys, Robertas Schlegel sake RBC, kuri nera tikisi teigiamo rezultato diskusiju: "Kaip paskutini karta pranesejas gali pasiulyti tam tikra kompromisa natura, taciau darbo del pakeitimu, zinoma, sprendimas pakeisti nepriimtina [Rusijai] ,

Is Maskvos delegacija surenge grizti i savo nariams balsuoti, tada jie butu pradeti dirbti ne tempas sioje sesijoje, i Valstybes Duma pavaduotojas, bet jis negali tiketis, kad ji.

"Shennah bando padaryti siek tiek normalizuoti santykiu pobudzio", - komentavo RBC jo iniciatyva Dumos komiteto NVS reikalu Vasilijus Likhachev narys. Taciau, sake jis, "is Rusijos delegacijos pozicija yra aiski ir nedviprasmiska -. Igaliojimais turetu buti grazintos, o kompromisas nemate" Delegacija, sake jis, nesutiks su pavieniu veiksmus, atkuriancius jo igaliojimus priimti.