2015 m. birželio 30 d., antradienis

Laisvalaikis įsipareigojimų nevykdymo Atėnuose yra kelyje išeiti iš euro zonos


Laisvalaikis įsipareigojimų nevykdymo Atėnuose yra kelyje išeiti iš euro zonos


Graikija pristatė kapitalo kontrolės, uždarymo savaitę visi bankai. Šiandien šalis gali išvengti nutylėjimą, o trečiadienį, ECB - vetuoti į Graikiją paskolas. Belieka paskutinis žingsnis - iš euro zonos šalis.


Laisvalaikis įsipareigojimų nevykdymo Atėnuose yra kelyje išeiti iš euro zonos

Kapitalo valdymo


 Pirmadienio rytą, birželio 29 dieną Graikijos vyriausybė išleido įsakymą uždaryti į liepos 6 visi bankai, pagal "Bloomberg". Taip yra dėl to "labai skubių ir nenumatytų būtinybės apsaugoti finansų sistemą Graikijoje ir jos ekonomikai dėl likvidumo trūkumo sukeltos priimtą birželis 27 sprendimu Eurogrupės Graikijoje atsisakyti išplėsti paramos programas", teigiama Vyriausybės nutarimo nepaskelbta Oficialiajame leidinyje.
Dėl Ministro Pirmininko Graikijos išvakarėse Alexis Tsipras staiga atsisakė tolesnių derybų su Europos Sąjunga ir TVF paskelbė tęsti bendradarbiavimą su TVF kreditoriais dėl referendumo, kuris jau priskirtas iki liepos 5 klausimas.
Graikijos bankomatų dabar galima išimti ne daugiau kaip € 60 per dieną. Apribojimas taikomas tik Graikijoje išleistų kortelių. Fotografavimas su išduotus kitose šalyse kredito ar debeto kortelės, galite dar be apribojimų. Tai reiškia, kad turistai, kurie yra dabar Graikijoje neturėtų turėti jokių problemų. Tuo pačiu metu graikai gyvena užsienyje arba keliaujate, jie negali išleisti daugiau kaip 60 € per dieną.
Vyriausybė taip pat paskelbė operacijų sąrašą, Graikijos bankai vis dar gali atlikti: tai pensijų išmokas, išmokas už iš anksto apmokėtas korteles (naujas korteles išdavimo draudžiama), veikimą kredito ir debeto korteles tarp klientų sąskaitas, sandorių per interneto biure tarp sąskaitų mokėjimai, kurių siekiant buvo suteiktas iki 28 birželis.
Bankų pervedimai iš užsienio į Graikijos sąskaitą sandorio pat leidžiama Graikijos Respublikai.
Importo būtiniausių prekių, taip pat medicinos, bet tik po to, kai iždo valdybos patvirtinimo mokėjimas. Tėvai, kuriems reikia mokėti už vaikų mokslą užsienyje, taip pat reikia kreiptis dėl leidimo į iždą.
Rezoliucijoje nurodyta, kad pradelsti mokėjimai dėl švenčių negali būti imamas bauda. Jis taip pat teigė, kad Finansų ministras turi teisę pratęsti arba sumažinti švenčių laikotarpį ir pakeisti apribojimus ir ribas.


Kitų šalių poveikis


 Iš švenčių dienomis Graikijoje gali paveikti kitas šalis, mano pasaulio ekonomistas "Renaissance Capital" Charlie Robertson.
Apie tai jis rašo pranešime investuotojams. Pasak jo, bankų sistemos galėtų patirti Serbija, Rumunija, Bulgarija ir Makedonija.
"Graikijos bankai turi filialus šiose šalyse, todėl yra tikimybė, kad jie bus paskirstyti grandinės problemų ar nepilnos bankai pasitraukti iš šių lėšų. Be to, klientai gali pradėti atsiimti savo pinigus iš šakų Graikijos bankai ", - sakė RBC Robertsonas.
Situacija gali būti pavojinga, jei Graikijos bankų filialai yra visiškai priklausoma nuo patronuojančios bendrovės ir neturi pakankamai išteklių savo, sakė vyriausiasis ekspertas už ekonominis prognozavimas Gazprombank Egorov Susin centras. "Arba, jei jums pradėti panikos indėlininkus ir jų reidus ant šakos. Ši plėtra nebus stovėti bet kurį banką ", - sakė jis.
Tai vietos reguliatoriai, kuriuos reikės pateikti papildomą likvidumą filialų, veikiančių jų jurisdikcijoje problema, Susin priduria: "Jei yra staigus nutekėjimas indėlių, reguliatoriai turės pateikti šių bankų su papildoma likvidumo tvarumą."
Dėl centrinio banko Makedonijos išvakarėse įsakė visiems bankų šalyje atsiimti savo indėlius iš bankų Graikijoje, "Reuters" pranešė, cituodamas pareiškimą reguliatorių. Centrinis bankas pabrėžė, kad sprendimas yra "profilaktinė priemonė." "Tai apsauginė priemonė yra laikino pobūdžio, taikomos, siekiant išvengti galimo pavojaus, daug didesniu kapitalo nutekėjimą iš Makedonijos į mūsų pietinių kaimynų, kurie gali sukelti rimtų sutrikimų mokėjimų balanso ir finansinės sistemos, stabilumą", - pareiškime cituojamas centrinio banko Makedonijoje.
Bankai euro zonos 2010 metais, žymiai sumažino savo buvimą Graikijoje, HSBC analitikai rašė savo apžvalgą. Žymiai atstovavo ten šiuo metu tik Vokietijos bankai: jų rizikos vertę Graikijoje - 11 milijardų eurų. Be to, poveikio (paskolos ir indėliai), Didžiosios Britanijos bankų sektorius, kuris yra ne euro zonoje, Graikija yra 10 milijardų eurų.


Valiutos kad naudos

 
 Pirmadienį, birželio 29, ties prekybos eurą atidarymo nukrito JAV dolerio atžvilgiu 1,5%, iki maždaug 1,1028. Iki prekybos dienos euras atsistatė dolerio atžvilgiu pabaigoje atliko tik staigų.
Kai galėjo pasikeisti dėl prekybos dieną žymiai didės euro atžvilgiu dėl rizikos vengimo. Taigi, Šveicarijos frankas pakilo euro atžvilgiu 0,51%. Ūgis frankas paaiškinti, nes pripažino, kad prieglobsčio valiutos, sako neatskleista centro Metallinvestbank Sergejus Romanchuk galvą.
Be to, Švedijos krona priekį EUR - 0,55%. Tai dėl to, kad nuo centrinio banko posėdžio rezultatų lūkesčiai, kuris vyks vėliau šią savaitę. Judėjimas yra ne per daug, nes karūnos dinamika yra glaudžiai susijęs su Europos ekonomikos valstybei, o didelės rizikos investuotojai nori likti nuošalyje nuo tokio keitimo, sako vadovas strategijų valiutų rinkoje Saksas bankas Jonas Hardy.
Iš užsienio valiutos rinkos reakcija Graikijos naujienas greičiausiai per savaitę lems kad visoje lentoje euro silpnėjimo, su Ryškiausia judėjimas tikimasi euro - Japonijos jenos kaip jena staiga atgavo saugaus prieglauda statusą, aš tikiu, kad Hardy. Atsižvelgiant į dabartinę prekybos sesijos, euras prarado jenos 0,75%.


Naujausi pinigai Graikija


 Paskutinės gyvybės palaikymo sistemą Graikijoje vaidmuo yra dabar iš tikrųjų atlieka skubios paskolos mechanizmą ECB - neatidėliotinos pagalbos likvidumui didinti (ELA).
Tai speciali kredito įrankis, kuris leidžia centriniai bankai euro zonos suteikti neatidėliotiną finansavimą bankams savo šalyse išskirtinėmis aplinkybėmis. Toks finansavimas gali būti teikiamos tik "mokumo finansų įstaigos / grupės finansinių institucijų, kurios patiria laikinų likvidumo problemų."
Žiūrėkite į Graikijos ELA turėjo nuo Vas 2015 pradžioje, kai Graikijos bankai buvo atkirsta nuo įprastų operacijų Frankfurte ECB po centrinis bankas atsisakė "atliekos" Graikijos vyriausybės obligacijų užtikrinimo priemonė, remdamasi tuo, kad šalis nevykdo savo įsipareigojimų pagal ekonominės programos ES -MVF. Graikijos bankai surengti savo vyriausybės obligacijų ir kitų aktyvų, kurie gali atitikti ribinius reikalavimus ECB beveik 15 milijardų €, Graikijos bankai turi beveik nieko. Iš neveiksniomis paskolų dalis bankų sektoriuje Graikijoje yra maždaug 35% (mlrd € 80), yra - istorinis maksimumas.
Indėlių bazę tirpsta prieš mūsų akis: nuo Grd 2014, kai ji pradėjo naują etapą krizės, 2015 m balandžio pabaigoje (duomenys Bank of Greece) privačių investuotojų paimta iš milijardų € 22,3 ir visų indėlių bankuose sumažėjo iki € 128.000.000.000 - žemiausia lygis per pastaruosius 11 metų. Gegužės ir birželio mėnesiais, indėlių nutekėjimą, apskaičiuota, kad tik jėga (oficialūs duomenys gegužę dar nepaskelbtas). Pasak Graikijos bankininkai, nuo birželio vidurio savaitės nutekėjimas pinigų iš bankų sistema pasiekė 5000000000 €.
Dėl graikų ELA programos parametrus, mažai žinoma: ECB ir Bank of Greece neatskleidė kainos ir sumos paskolas, manydama, kad tokia informacija gali dar labiau pakenkti rinkos pasitikėjimą. Iš neoficialių šaltinių žinoma tik apriboti naudotinų lėšų Graikijos bankų sumą - Penktadienis jis yra maždaug 89000000000 €.
Vasario pradžioje, kai ECB sumažino Graikijos bankai iš standartinių refinansavimo operacijoms, apriboti Elos suma buvo maždaug 60 milijardų €. Iš pradžių paveikslas buvo peržiūrėtas kas dvi savaites, o po to kas savaitę, o dabar kasdien. Pasak analitikų ir pareigūnai sakė, graikų, skolinimosi per įrankį ELA Graikijos bankų sąnaudos yra 1,55%, palyginti su 0,05% standartiniams operacijų ECB.


Kas bus toliau


 Sekmadienį, ECB valdančioji taryba atsisakė patvirtinti į ELA riba nuo dabartinės € 89000000000, kuris buvo vertinamas kaip įspėjimas Graikijos valdžios apimties padidėjimą.
Kitas posėdis, kuris aptars trečiadienį, liepos numeris 1, pirmadienį sakė vienas iš ECB valdančioji Ewald NOWOTNY.
Šiuo metu ji taps aišku, ar Graikija sumokėjo mlrd 1,6 € skolos arba praleisto mokėjimo. Jei kartu su Graikijos nutylėjimą ECB vetuoti paskolas Ela, tai žymiai padidinti Graikijos pasitraukimo iš euro zonos tikimybė.
Egorov Susin, vyriausiasis ekspertas už ekonominis prognozavimas Gazprombank centro mano, kad ECB nenustoja finansuoti per Graikiją ELA programą. "Iš tiesų, ECB buvo beviltiška situacija - sako analitikas. - Jei nėra lėšų iš ECB, kad Graikija nesugebės įvykdyti savo įsipareigojimų jiems ".
Be išorinio finansavimo Graikija bus priversta nutylėjimą TVF, bet tai nereiškia, kad pagal nutylėjimą bus apsvarstyti prieš kitus kreditorius. Be to, mes negalime pasakyti, kad šiuo atveju, Graikija tikrai bus pasmerktas išeiti iš euro zonos, nurodant Susin.
Direktorius finansų rinkų analizę ir makroekonomika "Alfa" Sostinė "Vladimiras Bragin taip pat mano, kad parama Graikijai per ELA mechanizmą dabar svarbu šalyje. "Jei ECB per ELA nustos remti bankininkystės sistemą, tai bus smūgis į visą finansų sistemą šalyje. Finansų sistema, savo ruožtu atsitrenkė į BVP ir net paneigti vaiduokliškas viltį, kad Graikija galės apmokėti savo skolas ", - teigė ekspertas.
Tačiau jei viskas lieka kaip jie dabar, Graikija vargu ar laukia palankaus išspręsti situaciją, sakė Bragin. "Graikija turi labai aukštą skolos, tai yra labai pavojinga ir lakiųjų situacija", - sako jis, pridurdamas, kad normaliai egzistavimo šalyje yra būtina nurašyti bent dalį skolos. Esant dabartinei situacijai, įsipareigojimų nevykdymo tikimybė yra didelė, sako Bragin.