2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Lietuva bus per šalies narystę NATO manevrų Sabre Strike didžiausia


Lietuva bus per šalies narystę NATO manevrų Sabre Strike didžiausia

 Didžiausias daugiau nei dešimtmetį narystės NATO manevrų Sabre Strike "(" Beat kardais ") prasidės pirmadienį Lietuvos ir kitų dviejų Baltijos valstybių. Kaip pranešė Lietuvos Krašto apsaugos ministerija, Lietuva koordinuoja ir oficialiai patvirtintas Akademinės šalyje."Jie bus įdarbinta daugiau nei 6 tūkst. Karių iš 13 šalių, įskaitant Lietuva dalyvaus manevrus 1,6 tūkst. Karių nacionalinės armijos ir 1,5 tūkst. Sąjungininkų karinio aljanso Vokietijoje, Kanadoje, Danijoje, Latvijoje, Portugalija, Slovėnija, Estija ir JAV ", - sakė žemės pajėgų generolas majoras Almantas Lietuva ežero kariuomenės vadas. Pratybų tikslas deklaruojamas darbo, planavimo ir tobulinimo bendradarbiavimo karinių operacijų NATO sąjungininkais.

Lietuva bus per šalies narystę NATO manevrų Sabre Strike didžiausiaManevrus Sabre Strike 2011 metais organizuoja Europos komandą JAV ginkluotąsias pajėgas. Metų pratimas, kuris prasideda šiandien ir tęsis planavimo etape iki birželio 19 d visus 6 tūkst. Karių dalyvaus iš 13 šalių. Aktyvus etapas srityje Lietuvoje vyks į Gaižiūnų ir Pabradės žemės. Per manevrus bus išbandyta ir sertifikuota vieneto BALTBAT, sukurtą Lietuvos, Latvijos ir Estijos dalyvauti veiklos muito į greito reagavimo Šiaurės Atlanto aljanso sistemą.
Norėdami dalyvauti manevruose NATO sąjungininkai į Lietuvą sunkiųjų šarvuočių - rezervuarai Abrams, pėstininkų kovos mašinos Stryker, Bokseris, PIRANHA, Fuchs šarvuotas žvalgybinių transporto priemonių ir kitų ginklų.