2015 m. birželio 28 d., sekmadienis

Porošenko prognozavo Ukrainos atvykti į "ratą sėkmės"

Porošenko prognozavo Ukrainos atvykti į "ratą sėkmės"

 Konstitucinės reformos užtikrina visišką Ukrainos integraciją į Europą ir leis ją įvesti į "ratą sėkmingų pasaulio šalių."

Konstitucinės reformos užtikrina visišką Ukrainos integraciją į Europą ir leis ją įvesti į ratą sėkmingų pasaulio šalių.

Tai teigiama Prezidento Ukrainos Petro Porošenko adresą dėl Konstitucijos dienos Ukrainos proga paskelbtas sekmadienis, birželio 28 d savo interneto svetainėje.

Ukrainos piliečiai, kaip nurodyta Porošenko, gynė savo konstitucines teises euromaidanas metu ir toliau puoselėti "nenumaldomą vertybes -. Nepriklausomybei ir teritoriniam vientisumui savo valstybės"

Tuo pačiu metu, Prezidentas išreiškė nuomonę, kad Konstitucija turi reaguoti į pasaulinius iššūkius. "Vadovaujantis troškimo iškelti gyvenimo ukrainiečių standartas Europos šalių standartus, mes dirbame pagerinti Pagrindinio įstatymo nuostatas. Pagrindinė idėja iš šių konstitucinių pokyčių - kurti stiprią valstybę per gerovės ir tvaraus vystymosi bendruomenių ", - sakė Porošenko.

Valstybės vadovas priminė, kad konstitucinė reforma numato šalies decentralizacijos, ir paragino Parlamentą ir visuomenę padėti pagerinti Konstitucijai. "Yra turite suprasti, kad konstitucinė reforma yra objektyvi būtinybė, skirtos užtikrinti tolesnę plėtrą mūsų šalyje, jos visiškai integruoti į Europos bendriją, kalbant apie sėkmingus pasaulio šalių", - sakė Ukrainos lyderis.

2015 kovo mėn Ukrainos Petro Porošenko Prezidentas pasirašė dekretą dėl Konstitucinio komisijos įsteigimo - speciali papildoma kūną su valstybės vadovo. Komisija turėtų parengti pasiūlymus, kaip gerinti Konstitucijai ", atsižvelgiant į dabartinius iššūkius ir visuomenės poreikius."

Siūlomi Konstitucijos remiasi keturiais principais. Visų pirma, tai yra apie kuriant trijų pakopų sistemą vietos valdžios su valdžių padalijimo. Taip pat svarstoma nustatyti subsidiarumo principą, kai klausimai yra sprendžiami kuo veiksmingiau lygiu ir finansų savarankiškumo vietos valdžios institucijoms. Kitas principas - valdžios perdavimo savivaldybėms turėtų būti subalansuotas kontrolės sistema rinkėjų ir valstybės.