2015 m. birželio 30 d., antradienis

Pentagono: islamistai Irake neteko teritorijos, kuri buvo ju kontroliuojamos ketvirti

Pentagono: islamistai Irake neteko teritorijos, kuri buvo ju kontroliuojamos ketvirti


 Teroristine grupe "Islamo valstybe" Irake prarado teritorijos, kad kazkada buvo jos kontroliuojama ketvirti, taciau vis dar islaiko strategiskai svarbiu miestu ir salies regionuose skaiciu.

 Zurnalistams sake siandien oficialus atstovas Gynybos ministerijos, pulkininkas Steve Warren, komentuodamas Irake ir Sirijoje veliau, tiksliai metams po is IG ekstremistu paskelbe yra sukurimas "Islamo kalifata.

Pentagono islamistai Irake neteko teritorijos, kuri buvo ju kontroliuojamos ketvirti

 Is Abu Bakr al-Baghdadi grupes vadovas sake, kad "Kalifas" kurimas, kalbejimas Bir 29, 2014 Irako Mosulo uzfiksuotas kovotoju. Islamistai ir dabar toliau eiti didziausias miestas salies siaureje, primine Pentagono atstovas.

"Tai kalna musis - sake jis Irake ir Sirijoje karas. - Pries metus, mes pasakeme, kad pagal musu skaiciavimus, tai uztruks ne vienerius metus pasalinti grupes "islamo valstybe" Irake ". "Metu", - sake Warrenas.

NUORODA
Islamo Valstybe Irake ir Levant (LIH IG) - Operacines Irake, Sirijoje ir Pakistano ekstremistai grupes. Jis yra zinomas del savo ziaurumu. Atsizvelgdamas i IG nuzudymo tukstanciu civiliu gyventoju, taip pat masiniu egzekuciju ir ikaitu emimas. 2014 rugsejo JAV oficialiai paskelbe kara LSDI. Rusijos teroristai pagrasino "islaisvinima Cecenijoje."

Tuo paciu metu, jis pastebejo, kad "IG prarado daugiau nei 25% teritorijos, kuris yra laikomas esant jo Irako invazijos aukscio." "Mes nuzude tukstancius sukileliu ir saudmenys patiketi, kad tai turejo itakos musio lauke situacija", - sake Pentagono atstovas.

Jis taip pat sake, kad stabdancios jegos "islamo valstybe", Sirija, galejo statyti gynybine linija palei siena su Turkija, siekiant uzkirsti kelia infiltracija kovotoju is ten sutvirtinimus i darbo jegos ir ginklu forma.

Pasak jo, linija driekiasi 400 kilometru nuo sienos su Iraku i Coban, kur yra Sirijos kurdai mieste. Remejai islamistu is kitu saliu, iskaitant Europa, bando patekti i sritis kovos Irake ir Sirijoje, ypac per Turkija.

JAV karines oro pajegos pradejo bombarduoti irenginius ir vieta IG vienetu Irake nuo 8 rugpjutis 2014 ir Sirijoje - nuo rugsejo 23 dienos. Irake su JAV kariniu oro pajegu kariniu lektuvu dalyvauja Australija, Belgija, Didzioji Britanija, Kanada, Danija, Nyderlandai ir Prancuzija, Sirija - Bahreinas, Jordanija, Jungtiniai Arabu Emyratai ir Saudo Arabija. JAV Gynybos departamentas mano, kad del sio islamistu puolima pavyko sustabdyti.