2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Belgijos antstoliai konfiskavo Rusijos valstybės turto

Belgijos antstoliai konfiskavo Rusijos valstybės turto

 Maskva. Birželio 17 d. Rusijos agentūros Belgijoje, su diplomatinių atstovybių, išskyrus gavo trečiadienį antstoliai pranešimo apie jų turimą valstybinio turto Rusijos Federacijos, taip pat jų skolos Rusijos valstybės arešto.
 Dokumentas teigė, kad suėmimas yra pagamintas remiantis Belgijos teismo 2014 m liepos 18 d arbitražo sprendimo dėl "Yukos Universal Limited" ieškiniu.

Belgijos antstoliai konfiskavo Rusijos valstybės turto

Nurodyta suma ieškinio jame dalis - 1,6 mlrd.

 Antstoliai rodo, kad ieškovas reikalavo tokią priemonę ", nes ji turi rimtų abejonių dėl galimybės gauti jam priklausančią sumą, visų pirma, dėl to, sistemingai nesėkmės Rusijos Federacijos įvykdyti nuosprendį sprendimus prieš jį ir atsižvelgiant į Rusijos Federacijos požiūrį į sprendimą."

 Kaip paaiškino "Interfax" atstovybėse antstolių Marc Sacre - Stefan Sacré - Piet De Smet "išvardyti organizacijos privalo deklaruoti per dvi savaites savo žinioje pinigų, turto ir Rusijos Federacijos į Rusijos Federacijos skolos.

 Sąrašas apima beveik visus pagrindinius bankus, registruota Belgijoje, ir net organizacijų, tokių kaip "Eurocontrol", kuris reguliuoja oro srautą visoje Europoje. Joje - visa Rusijos atstovas, išskyrus saugomos diplomatinį imunitetą iki Briuselio arkivyskupijos ir Belgijos ROC, įskaitant nevyriausybinių organizacijų ir žiniasklaidos atstovavimas.

 Iš dalies obosnovatelnoy įkalinimo nurodyta, be kita ko, Europos Žmogaus Teisių Teismas, kuris atsisakė Rusijos Federacija savanoriškai įgyvendinti.

"EŽTT pareikalavo iš Rusijos Federacijos pateikti mokėjimo visos nurodytą savo sprendimą (daugiau kaip vienas milijardas eurų) sumą planą, ne vėliau kaip 15 Bir 2015 ir teisinių išlaidų grąžinimo ne vėliau kaip tą pačią dieną, - dokumentas sako. - Nėra per nustatytą laikotarpį planas buvo pateiktas ir mokėjimai buvo padaryta ".

Kitas turto konfiskavimo priežastis yra vadinama tai, kad "Rusijos vyriausybė jau ne kartą pareiškė, kad jis mano sprendimą grynai politinis", ir Rusijos Federacijos biudžetas 2015 nėra jos įgyvendinimo požymių.

Neseniai Teisingumo ministerija nurodė, kad ji buvo per anksti vykdymas sprendimų Europos Žmogaus Teisių Teismo bylos "UAB" NC "JUKOS" prieš Rusiją. "

"Ryšium su apeliacijos Valstybės Dūmos deputatai į Konstitucinį Teismą Rusijos Federacijos su prašymu patikrinti atitiktį Įstatymo 1 straipsnyje Konstitucija" Dėl Konvencijos ratifikavimo Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos ir jos protokolus "ir kitų nuostatų Rusijos Federacijos teisės aktus bet kokią medžiagą apie pavadinimo veiklos Rusijos teisingumo ministerija sprendimą Ministrų Europos Tarybos komiteto nėra nukreiptas ", - sakė atsakant į prašymą Teisingumo ministerijai" Interfax ", gavo pirmadienį.

 "Vykdymas Rusijos teisingumo ministerijos sprendimą tais atvejais, kai jos išvados prieštarauja anksčiau priimtus teisės aktus, Konstitucinio Teismo ir pripažinimo Rusijos teisinę sistemą galimybė, būtinai šie sprendimai svarsto Konstitucinio Teismo, tai per anksti", - sakė Teisingumo ministerija.

 Pirmadienį, apie teisingumo Alexander Konovalovas ministerijos vadovas sakė, kad jis mano, kad EŽTT sprendimą dėl kompensacijos akcininkams NK "Jukos" nepagrįstų ir išreikštų abejonių, kad Rusija galės ją vykdyti.

 Anksčiau Ministrų Europos Tarybos komitetas pareiškė, kad Rusija nenori įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą rengiantis nuo birželio 15 plano išmokų buvusių akcininkų naftos kompanijos "Yukos".