2015 m. birželio 30 d., antradienis

Graikija yra pasirengusi iškelti į ES, kad būtų išvengta Grexit

Graikija yra pasirengusi iškelti į ES, kad būtų išvengta Grexit


 Graikijos finansų ministras Yannis Varufakis pasirengusi kreiptis į teismą Europos Teisingumo Teismo Europos Sąjungos blokuoti šalį iš euro zonos ir sustabdyti bankų sistemos blokada, pasak britų laikraštis "Daily Telegraph", kuris cituojamas ataskaitos graikų žiniasklaida.

Graikija yra pasirengusi iškelti į ES, kad būtų išvengta Grexit

"Varufakis paprašė suvaržyti, kad prieš Europos Sąjungos institucijas, siekiant užkirsti kelią šalies pašalinimą iš euro ir sustabdyti bankų sistemos blokada", - sakė leidinys.

"Graikijos vyriausybė panaudos visas juridines teises. Mes pritraukti patarėjų ir, žinoma, išnagrinėja į Europos Teisingumo Teismo apeliacinį skundą. ES sutartys nenumato išeitį iš euro, ir mes atsisakome jį priimti. Mūsų dalyvavimas yra neginčijama ", - laikraštis citavo Varufakisa.

 Pasak Telegraph ", Graikijos pareigūnai rimtai svarsto galimybę ir paduoti į teismą Europos centrinis bankas, kuris užšaldė likvidumo teikimą. Graikijos vyriausybė mano, kad teisinio įsipareigojimo ECB išlaikyti finansinį stabilumą pažeidimas, straipsnis sako.

 Varufakis sakė, kad Graikija turi pakankamai likvidumo referendume, tačiau pripažino, kad kapitalo kontrolė trukdo Graikijos įmonėms, rašo laikraštis.