2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Londonas pasipiktinęs "juodasis sąrašas" parengtas Maskvoje

Londonas pasipiktinęs "juodasis sąrašas" parengtas Maskvoje

 Britų užsienio reikalų ministerija pareiškė pasipiktinimą dėl Rusijos "juodąjį sąrašą" priėmimo, kuriame nurodomi 89 Europos politikų, pareigūnų ir karininkų, kurie uždrausta patekti Rusija pavadinimus.

Londonas pasipiktinęs "juodasis sąrašas" parengtas Maskvoje

"Šiame sąraše yra absoliučiai jokių pasiteisinimų. Rusijos valdžios institucijos nepateikė jokio teisinio pagrindo tokiam sąrašo ir įvesti duomenis pavadinimas - sako britų užsienio reikalų ministerijos pareiškime. - Jeigu Rusija mano, kad tokie veiksmai sukels padėtyje ES sankcijų pakeitimo, tai neteisinga ".

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, Rusijos gali pasiekti sankcijų panaikinimą, jei kariai atšaukti iš Ukrainos, ir atitikti pagal Minsko sutarties įsipareigojimus.

Britų, kurie įvažiavimą į Rusiją, atsižvelgiant į Vakarų žiniasklaidos numeris jau pasirodė, be to, buvusio Ministro Pirmininko pavaduotojas Nick Clegg, buvęs užsienio reikalų ministras seras Malcolmas Rifkind, taip pat kelių pareigūnų Britų gynybos ministerijos.

Sankcijos darbas

Pats Malcolmas Rifkind sakė, kad priėmimas preskriptsionnyh sąrašus Rusija rodo, kad ES sankcijos jį praėjusių metų vasarą, yra.

"Šis sprendimas rodo, kad mes turime įtakos situacijai, kitaip jie reaguotų panašiai, - sakė buvęs užsienio reikalų ministras Britanijoje. - Po to, kai sankcijos buvo išplėstos, jie pradėjo daryti galingą įtaką Rusijos ekonomikai ".

Seras Malcolmas, kuris tarnavo kaip užsienio reikalų ministro Johno pagrindinių vyriausybės 1995-1997, pridūrė: "Aš didžiuojuosi tuo, kad Rusija yra įtraukta į juodąjį sąrašą - jei tai neįvyko, aš norėčiau būti nusiminusi."

"Tai atsitiko tuo metu, kai naftos kainos krito, o su jais buvo sumažintas ir pagrindinis pajamų šaltinis Putinas", - sakė seras Malcolmas sakė su BBC interviu BBC.

"Labai svarbu, kad jo pastangos didinti šalies karinę galią ir priversti Rusiją laikytis savo kaimynai. Aš suprantu, kad jie nori atšaukti sankcijas, kad aš taip pat norėčiau atkurti gerus santykius su Rusija ", - sakė buvęs ministras.

Pasak jo, Rusijos, Didžiosios Britanijos ir Vakarų Europoje tai yra labai svarbu į draugiškas bendradarbiavimas išsaugojimo, bet tai neįmanoma ignoruoti tą faktą, kad pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos, kaip karo rezultatas įvyko smurtinis perskirstymą sienų Europoje. Tai visiškai nepriimtina, padarė išvadą, Rifkind.

Pareiškimas Rusijos užsienio reikalų ministerijos

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad asmens sąrašai asmenų, kurie ribotas įrašą į Rusiją, buvo perkelti į ES šalių ambasadomis.

"Mes jau seniai rekomendavo, kad atstovai iš šalių, įdiegusių panašus apribojimas prieš Rusiją, prieš einant kreiptis į Rusijos konsulatą, siekdamas išsiaiškinti, ar jie nėra uždrausti įvažiuoti į Rusijos Federaciją. Tačiau mūsų partneriai nenorėtų to daryti ir paprašė informuoti juos diplomatiniais kanalais. Šiuo atžvilgiu jie buvo išsiųsti į aukščiau sąrašus ", - sakė Užsienio reikalų ministerijos komentare.

Šiuo ministerijos atstovas sakė, kad sąrašai būtų perduoti į ambasadą "konfidencialiai formos ir jų paskelbimas išliks dėl nagrinėjamųjų šalių valdžios sąžinę."

"Su kai kurių Europos šalių poreikius atsakymas paaiškinti, kodėl šie asmenys yra įtraukiami į tų uždrausta įvažiuoti į Rusijos Federaciją sąraše yra paprastas - tai buvo padaryta reaguojant į sankcijas kampanijos paleista prieš Rusiją, kuriose ES valstybėse narėse, vadovaujama Vokietijos, - sakė Rusijos užsienio reikalų ministerija. - Panaši sąrašas egzistuoja piliečiams Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau reikia pažymėti, kad šiuo atveju mūsų Amerikos partneriams veikti daugiau konstruktyvus nei Europos ".

"Nepagrįsti priemonė"

Pareiškime, Europos išorės veiksmų tarnyba teigia, kad Rusija suteikė ES sąrašą įtraukta jo sankcijų pareigūnų, tačiau nepateikė jokios informacijos apie teisinį pagrindą savo sprendimo ir dėl kurio pagrindu langelio sąrašo kriterijus.

"Manome, kad ši priemonė yra visiškai savavališkas ir nepagrįstas, ypač bet kokio papildomo paaiškinimo ir skaidrumo nebuvimo", - teigė tarnyboje.

Olandų premjeras Markas Rutte taip pat mano, kad Rusijos sankcijos, sąrašas "nėra pagrįstas tarptautinės teisės, nėra skaidrus ir negali būti ginčijamas teisme."

Vokietija pareikalavo, kad Rusija kuo sąrašo visuomenę ir paaiškinti tvarką, pagal kurią jis gali būti ginčijamas.

Visas sąrašas pavadinimų tariamai sugautų "juodąjį sąrašą", buvo paskelbtas Suomijos radijo YLE.

Tarp jų - iš Europos Parlamento Liberalų lyderis, buvęs ministras Belgija Guy Verhofstadt pirmininkas, kuris pareikalavo nepriklausomo tarptautinio tyrimo Boriso Nemcovo, Europos Parlamento nario nužudymo iš "žaliosios" Heidi Hautala, kurio pavadinimas yra susijęs su "Magnitskio įstatymo" priėmimo į Europos Sąjungą, taip pat buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas pavaduotojas Nick Clegg.

Kelios Europos politikai jau sakė, kad jie didžiuojasi, kad jie pateko į juodąjį sąrašą, sudarytą pagal Rusijos valdžios.

Europos Parlamento narys iš Švedijos, Ana Maria Bildtas teigė, kad ji liks įsipareigojusi taikos ir laisvės Ukrainoje.

Jos kolega iš Belgijos Demesmeker Marc rašė savo "Twitter" ":" Putinas padarė mane į "juodąjį sąrašą". Per daug garbės man, Putinas ".

Buvęs Čekijos užsienio reikalų ministras Karelas Schwarzenbergas, taip pat sąrašą, sakė, kad jis buvo "klubas labai padorių žmonių."