2015 m. birželio 2 d., antradienis

Michailas Saakašvilis: Gyvenu senųjų nebėra darbo

Michailas Saakašvilis: Gyvenu senųjų nebėra darbo

Savo pirmoje interviu televizijai, nes skambėjo nustebino daugelį su buvusio prezidento Gruzijos paskyrimo skelbimu, su gubernatoriaus Odesos sritis paštu, Michailas Saakašvilis sakė BBC BBC, kad jis būtų kovoti, visų pirma kovos su korupcija ir nusikalstamumu.

Pasak jo, iš Porošenko prezidentas supranta, tai ir nesitiki, kad jis tarnauja senas būdas.

Suprantama, kad vietos ekonominių ir nusikaltėlių gaujos bandys kovoti atgal, sako naujasis vadovas Odesos sritis. Tačiau jis tikisi, kad palaipsniui pasiekti daugumos paramą, ir tai padės įgyvendinti reformas.

Michailas Saakašvilis gyvenu senųjų nebėra darbo

Interviu su Odesos regiono gubernatoriaus, Michailas Saakašvilis surengė korespondentas "Bi-Bi-Si Davidas laivagalio.

Nauja pradžia regione

Davidas Sternas: Jūs esate žmogus, todėl ginčų ir nesutarimų. Tai rodo net savo šalininkų. Daug blogiau apie jus kalbėti savo priešininkus. Ar tai gera idėja - siųsti tokį paveikslą, kaip jūs, į Odesą, kur dabar yra tiek daug nesusipratimų, kur situacija yra tokia įtempta?

Michailas Saakašvilis: Visi nesutarimai ir skandalai, susiję su mano politinės veiklos, visada susiję su reformų ir įgyvendinamų mums sugadintas pokyčių, kriminalizuoti sovietų stiliaus nustatymas.

Visos šios savybės gali būti visiškai priskirta Odesos srityje, kur visi korupcijos rūšių yra susipynusios, specialių grupių, visų Ukrainos regionų, ne tik vietos, žinoma interesus. Ir tai bus man labai įdomu iššūkis. Jūs negalėsite susidoroti su šiomis problemomis, jei jūs neturite elgtis griežtai, tiesiogiai ir atvirai kalbėti, jei jūs neturite mesti iššūkį tam tikrų interesų. Jei bandote būti gera visiems - tai padės jums niekur.

Tikiuosi, kad ne tik Porošenko prezidentas, bet ir kiti nariai Ukrainos vyriausybės supras, kad gyventi senojoje būdu nepavyks. Manau, prezidentas supranta, kad. Mano paskyrimas rodo, kad jis yra linkęs labai neįprastas, labai radikalių sprendimų, kurie bus sugauti daug užklupti. Žinai, viskas būtų kitaip.

D. S:. Ar tai virsta smurto?

M. S:. Manau, kad jei vyriausybė būtų imtis iniciatyvos kovojant su korupcija, visuomenėje dauguma mūsų pusėje, ir eiti prieš šiuos žmones bus labai sunku. Žinoma, ten bus kai bandymas. Bet mes žinome, kaip ji veikia. Jei žmonės jaučia, kad judame teisinga kryptimi, jie bus paremti mus.

D. C:. Anksčiau jums buvo pasiūlyta pavaduotojas ministras pirmininkas Ukrainos postą. Jūs atsisakė, paaiškindamas, kad jūs nenorite mesti Gruzijos pilietybę. Šiuo metu jūs turite sutiko tapti gubernatoriumi ir dovanoti Gruzijos pilietybę. Kas pasikeitė per pastaruosius keletą mėnesių?

M. S:. Pirma, Gruzijos vyriausybė, aš kalbu apie dabartinę vyriausybę, iškėlė prieš mane kaltinimus, kurie dėl likusio pasaulio, atrodo juokinga ... Tačiau, tai tikrai, kad išlaikyti Gruzijos pasą, buvau pasmerktas sulaikymo Gruzijoje. Tai laikina situacija, bet vis dėlto, man tai žiauriai realybe. Aš esu priverstas gyventi lauke Gruzijos dėl savo statuso kaltinamojo, vienintelė priežastis. Kita priežastis - tai, kad Odesa yra glaudžiai susijęs su padėties Gruzijoje.

Jei kada Odesa - neduok Dieve! - Sumažėjimas, tada Gruzija galite ištrinti iš žemėlapio - tai yra tai, kas juos vienija. Tai taip akivaizdu, jei atidžiau pažvelgti į regiono geopolitikos. Taigi žinoma, turėjau omenyje ir Gruzijos interesus, kai jis sutiko su šiuo pasiūlymu. Tai reali fronto linija opozicija Putinu kovojant su korupcija ir naujų standartų Ukrainos ir visam regionui įsteigimo.

D. S:. O ką apie Rusija?

M. S:. Odesa - tai dalis jų mentalitetas. Tai yra dalis jų paveldą, kuri padeda mums suprasti savo sielą. Tai reiškia, kad, jei mes pradėsime pavyks Odesoje ir eiti teisinga kryptimi, jis turės didžiulę įtaką Rusijoje situacija.

Manau, kad tai yra pagrindinė priežastis, kad [Rusijos premjeras] Medvedevas atsakė, kad isteriškai ant mano paskyrimo arba Rusijos žiniasklaida buvo pavesta pulti mane iš visų pusių. Manau, jie supranta, kas yra pavojuje. Tai ne tiek apie mano asmenybę; Naujas šansas, nauja pradžia regionui, kuris yra strategiškai svarbus ne tik Rusijos karinių ir plėtimosi interesus, bet ir jų pačių vidaus mąstyseną.