2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

Pentagonas padare Rusijos gresme issaugojima ir po Putino karaliavimo

Pentagonas padare Rusijos gresme issaugojima ir po Putino karaliavimo


 Pentagonas vyriausiasis C. Ashton Carter sake, kad itampa tarp Rusijos ir NATO ir Jungtines Valstijos gali ir toliau po prezidento Vladimiro Putino vyriausybes.

Faktas, kad santykiu Maskvoje, Vasingtone ir Briuselyje ausinimo gali trukti ilgiau nei Putino taisykle, Carteris sake Berlyne, kuris prasideda su vizito i jo savaites tura Europos saliu, pranesa "Reuters".

Pentagonas padare Rusijos gresme issaugojima ir po Putino karaliavimo

Pasak Carter ", Rusija negali pakeisti savo dabartine politika pagal Putinas, ir net po to", ir todel JAV ir NATO ruosiasi ilga laikotarpi itampos.

Carteris pazymejo, kad tokie preparatai yra intensyvios karines pratybos NATO ir NATO greitojo reagavimo pajegu sukurimas. Pentagonas vyriausiasis, kalbedamas su zurnalistais, taip pat kritikavo naujausius pareiskimus Putinas apie tai, kad Maskva Target "savo Strike Force toms sritims, kur gresme." Carteris sake, kad "toks elgesys yra netinkamas."

Per savo kelione po Europa Carter, be to, Vokietijoje, planuoja aplankyti Belgija ir Estija.

Anksciau si menesi, Carteris pareiske, kad ekonominiu sankciju Rusijai nepaveiks Maskvos politika Ukrainos, todel JAV atsakas i Ukrainos krizes turetu buti tiek politinis ir karinis.

Naujausi pareiskimai Putinas 40 nauju tarpzemyniniu balistiniu raketu, kurios "gales iveikti bet net labiausiai techniskai pazangios priesraketines gynybos sistema" atkreipe kritikos is JAV Valstybes departamento ir NATO vadovybes. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas vadinamas Rusijos lyderio zodzius "barskejimas branduolinius ginklus". Valstybes departamento atstovas spaudai Victoria Nuland sake, kad V. Putino zodziai apie auditorija klausytis.

Kaip pranese Welt am Sonntag, kita savaite, gynybos ministrai NATO saliu aptarti branduolines strategijos ir analizuoti Rusija kaip V. Putinas galetu panaudoti branduolini ginkla i konfrontacija su Vakarais.

Prezidento administracijos Sergejus Ivanovas vadovas sake, kad invazija i Rusija i NATO saliu nepagristu teritorijoje galimybe. "Kodel mes? Ar jus rimtai manote, kad mes norime pradeti kara su NATO? Mes turime ta savizudybe? "- Ivanovas sake su" Financial Times interviu.