2015 m. birželio 20 d., šeštadienis

Čekija ruošiasi uždaryti 45 savo ambasadas dėl lėšų trūkumo

Čekija ruošiasi uždaryti 45 savo ambasadas dėl lėšų trūkumo


Žiniasklaida pranešė, kad jeigu užsienio reikalų Čekijoje ministerija negalės rasti 1300000000 € (53.700.000 JAV dolerių), Praha užsidarys labiausiai nedidelio masto veiklą diplomatinės atstovybės ir atleisti apie 270 diplomatų ir tarnautojų.

Finansų trūkumas Čekijos užsienio reikalų ministerijos biudžetą, gali ją priversti uždaryti per trumpą laiką tik 45 jos ambasadų ir konsulatų, penktadienį sakė interneto leidimas Prahos novinky
Finansų trūkumas Čekijos užsienio reikalų ministerijos biudžetą, gali priversti uždaryti per trumpą laiką tik 45 jos ambasadų ir konsulatų, penktadienį sakė interneto leidimas Prahos novinky

Praha, birželio 20 d. Finansų trūkumas Čekijos užsienio reikalų ministerijos biudžetą, gali ją priversti uždaryti per trumpą laiką tik 45 savo ambasadų ir konsulatų, penktadienį sakė interneto leidimas Prahos novinky.

"Dėl biudžeto suvaržymų ir Čekijos karūna dipvedomstva Respublikos silpnėjimo nepakanka šiam 400 mln eurų (16.500.000 $), o kitais metais metais - 900 milijonų kronų (37,2 milijono dolerių)", - rašė leidinį su nuoroda į atitinkamą dokumentą Užsienio reikalų ministerijos, kad ji turi savo žinioje.

Jei agentūra negalės rasti papildomų lėšų, ji bus priversta eiti į maždaug 45 labai mažos apimties veiklą, ambasadų ir konsulatų uždarymą skirtingose ​​šalyse ir atleisti apie 270 diplomatų ir pareigūnų, rašo laikraštis.

Taigi sumažinimas gali būti daugiau nei trečdalis visų 116 diplomatinių atstovybių Čekijoje užsienyje.

Laipsniškas sumažinimas užsienio atstovybių ir dipsostava skaičius dėl bendro sumažinimo finansavimo veda Užsienio reikalų ministerija nuo 2010 m. Bet net radikalesnis poveikis biudžeto departamento turėjo susilpnėjimą karūną, nes du trečdaliai visų išleidžia diplomatų užsienyje atliekami vietos valiuta.

Pasak laikraščio novinky, užsienio reikalų ministras Lubomir Zaoralek ne pernelyg dramatizuoti situaciją, tikėdamiesi teigiamo požiūrio dėl Finansų ministerijos dalis. "Ambasadų uždarymą nepriklauso mano programa", - sakė laikraščio Pravo ministras.

Tačiau finansų ministras Andrejus Babishov nustatyti ne taip taikiai. Jis yra paskutinėmis dienomis atsisakė skirti papildomų lėšų savo kolegoms iš interjero, sveikatos apsaugos ir švietimo ministerijoms, yra ne mažiau svarbus, nei užsienio reikalų ministro, vyriausybės nariais.

Tarp siūlomų URM vidaus medžiagos ir laisvus leidiniai novinky išlaidų mažinimo priemonių, nurodytų sumažinti biudžetus misijas užsienyje, siekiant sumažinti verslo kelionių, apriboti InterRail diplomatus pirmas ir verslo klasės ir kitų skaičių. Taigi idėja atšaukti priėmimus garbei nacionalinės šventės 28 spalis buvo greitai atsisakyta, nes tai gali turėti neigiamos įtakos užsienio Respublikos reputaciją, popieriaus daro išvadą Novinky.