2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Tadžmahalas gavo nemokamą belaidį internetą turistams

Tadžmahalas gavo nemokamą belaidį internetą turistams


Tadžmahalas, kuris yra laikomas labiausiai žinomas žymus objektas Indijoje, gavo nemokamą belaidį internetą turistams. Apie tai savo "Twitter ministro Informacinės technologijos Indijos Ravi Shankar Prasad (Ravi Šankaras Prasad).

Tadžmahalas gavo nemokamą belaidį internetą turistams

Wall Street Journal "teigė, kad ryšio paslaugos komplekso teritorijoje bus teikiama iš valstybės telekomunikacijų bendrovė Bharat Sanchar nigam. Riba nemokama interneto prieiga lankytojams bus ribojamas iki 30 minučių, po kurių turistai galės tęsti naršymą internete mokėjimo už ryšio paslaugas. Kaina už nuolatinę prieigą prie prie Taj Mahal tinkle, nenurodomas.

Atsakydama į Čivināšana pareigūnui, kuris kartu su heshtegom #WifiTaj, kai gyventojai suabejojo, ar bevielės prieigos per komplekso įgyvendinimo poreikį. "Su #WifiTaj dabar niekas puikūs grožio #TajMahal, nes žmonės yra užsiėmę su savo savarankiškai paskelbimo", - rašė vienas iš "Twitter" vartotojai.

Leidinys pažymi, kad Indija yra svarbi rinka daugelį technologinių kompanijų. Pagal statistiką, pernai daugiau nei 215 milijonų žmonių šalyje bent kartą per mėnesį naudojasi internetu. Pažymėtina, kad iki 2018 m šis skaičius išaugs 346 milijonų.

Statybos muziejaus, esančio Agra Taj Mahal truko apie 20 metų ir buvo baigtas 1653. Jis buvo pastatytas pagal užsakymą Mogolų imperijos Shah Jahan sultono atminties savo žmonos Mumtaz Mahal, kuris mirė gimdymo keturiolikos vaikų. Vėliau jis buvo palaidotas pats sultono mauzoliejus.

Kiekvienais metais, Tadžmahalas yra apsilankė penki milijonai turistų. 1983, mauzoliejus padarė UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą 2007 metais, jis buvo dėl septynių naujų pasaulio stebuklų iš daugiau nei 100 milijonų žmonių apklausos sąrašą.