2015 m. birželio 29 d., pirmadienis

NATO rasti trūkstamą nuorodą

NATO rasti trūkstamą nuorodą


  Šie nariai aljanso bus Juodkalnija

 NATO nusprendė planus dėl naujos pratęsimo - tai bus vienas. Šaltiniai "B" aljanso vadinamas idealus kandidatas tik šiandien Juodkalnija.

NATO nusprendė planus dėl naujos pratęsimo - tai bus vienas. Šaltiniai "B" aljanso vadinamas idealus kandidatas tik šiandien Juodkalnija.

 Pati, Adrijos Respublika šalininkų narystei NATO praėjusią savaitę pirmą kartą skaičius viršijo oponentų skaičių. Tačiau jo vadovavimo "B" buvo tikri, kad Juodkalnijos integracijos į Rusijos aljanso netgi laimėti. Išsami informacija - "B" Balkanuose Genadijus Sysoev korespondentas.

Faktas, kad juodkalniečiai dauguma yra pasirengę remti NATO narystė, rezultatai turėtų būti paskelbti praėjusią savaitę, viešosios nuomonės apklausos. Jie praleido dvi įtakingas Balkanų agentūra "Ipsos - Strateginis marketingas ir damar. Šie rezultatai yra panašūs sociologai: NATO narystė balsuoti, pasak vieno agentūros, 47%, nuo - 43%, atsižvelgiant į kitą, už - 44% - nuo 40%. Ir klausimas, ar Juodkalnijos aljanso narys, 64% atsakė "taip" ir 66%, atitinkamai. Taigi, pirmą kartą Juodkalnijoje, šalininkų įstoti į NATO, skaičius viršijo oponentų skaičių.

Viešosios nuomonės apklausose rezultatai viešai Pasaulio saugumo forume Bratislavoje GLOBSEC Juodkalniečių premjeras Milo Djukanoviča. Yra Juodkalnija pasiuntė aiškią žinią: kad jis bus šalia NATO nare. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas sakė: "Yra rimtų priežasčių Juodkalnija tapo Aljanso nare." Slovakijos atstovas NATO Tomas Valasekas aiškiau: "Kvietimas Juodkalnija tikrai eiti." Prieš keletą dienų NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas patvirtino: sprendimas dėl Juodkalnijos bus priimtas gruodžio mėn.

Narystė NATO, kaip strateginio tikslo Juodkalnijos vyriausybė paskelbė 2010 metais, o po to greitai padarė veiksmų planą dėl narystės Aljanse, o tada kandidato statusą. "Juodkalnija - tik ne NATO grandis NATO šalių grandinėje, visos mūsų kaimynės Adrijos - NATO narių ir kitų kelių eismo saugumo mes - paaiškino pagrindinį tema Respublikos šaltinio" Kommersant "savo nevyriausybinė krugah.- Be to, narystė NATO - patikimiausias garantija investuotojams, iš kurių mes labai priklauso ".

Juodkalniečiai lauktas pakvietimą į NATO viršūnių susitikime Kardife rugsėjį, tačiau aljansas užėmė Teisingas sprendimas: Juodkalnijos kvietimas nustatoma užsienio reikalų ministrų aljansą 2015 gruodžio mėn nelaukiant kito aukščiausiojo lygio susitikimo Varšuvoje. Pagrindinis skundas juodkalniečiai praeitą rudenį buvo neišsamios reformą gynybos ir saugumo sektoriuje, taip pat nepakankamas visuomenės paramos. Šiandien NATO pripažįsta, Juodkalnija progresavo į abi puses. Ir NATO pajėgų Europoje vadas generolas Philipas Breedlove neseniai paskelbė: Juodkalnija kariniu pasirengusi prisijungti ir sprendimas dėl jo įtraukimo būtų grynai politinis.

Kai Aljanso nariai yra saugomos jos plėtrą, tikėdami, kad NATO vis sunkiau "virškinti" naujų narių, ir kad tai gali būti naujos dirgina santykiuose su Rusija. Bet net ir su šių problemų, daugelis politikų ir ekspertų mano, kad Podgorica tikimybė įstoti didelis. "Juodkalnija - puikus kandidatas", - sakė "Kommersant" "diplomatinis šaltinis vienoje iš NATO šalių, dalyvaujančių Balkanuose. Pasak jo, artimiausioje ateityje, jokia kita šalis neturi realią galimybę prisijungti.

Šaltinis iš "B" Juodkalnijos valdžios sluoksniuose mano, kad Respublikos įstojimas į NATO neturi sukelti jos santykių su Maskva pablogėjimo. "Pirma, mes niekada neslėpė iš Rusijos mūsų planus, - sakė on.- Antra, Maskva tvirtai priešinasi NATO narystė pirmiausia kaimyninėse šalyse. Trečia, Rusija mato grėsmę jos ribų arčiau karinės infrastruktūros aljansą, tačiau Juodkalnija neturi planų patalpinti savo teritorijoje bazę. Galiausiai, yra NATO šalių skaičių, kuris turi puikius santykius su Rusija, o Maskva teoriškai turėtų būti suinteresuota didinti jų skaičių. "

Faktas, kad po Juodkalnijos stojimo į NATO santykių su Rusija neturi kentėti, pasitikintys ir Juodkalnijos ministras pirmininkas Milo Đukanović. Neseniai pranešimą pažymėti Rusijos diena, jis patikino, kad jo Rusijos kolega Dmitrijumi Medvedevu: ". Prijungimas prie euroatlantinės integracijos Juodkalnijos bet kuriuo atveju ne tapti į santykius su mūsų partneriais ir draugais plėtros kliūtis - tokių kaip Rusija"