2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Rusija turi teisę talpinti branduolinį ginklą Kryme

Rusija turi teisę talpinti branduolinį ginklą Kryme

 Rusija tikrai turi teisę, jei reikia, įdėti branduolinį ginklą savo teritorijoje, įskaitant Krymą, jis sakė su "RIA Novosti" direktoriaus neplatinimo ir ginklų kontrolę, Rusijos užsienio reikalų ministerijos Michailo Ulyanov interviu.

Rusija turi teisę talpinti branduolinį ginklą Kryme

"Rusija tikrai turi teisę į vietą, jei reikia, jos branduolinių ginklų visur jų nacionalinėje teritorijoje, įskaitant Krymo pusiasalyje", - sakė Ulyanov, komentuodamas Ukrainos užsienio reikalų ministru Pavel Klimkin padarė ministrų susitikime NATO Antalija gegužės viduryje.

Rusija turi teisę talpinti branduolinį ginklą Kryme

 Anksčiau, Gynybos ministerija Rusijos Federacijos į staiga tikrinimo perspėjimo sistemą skelbia planus persikelti į Krymą dešimt raketų Tupolev Tu-22M3 ilgo nuotolio orlaivių, kurie gali vykdyti branduolinius ginklus, tačiau planuoja siųsti savo branduolinių galvučių nieko nesakė. Savo ruožtu, CSHA išreiškė susirūpinimą dėl galimo dislokuoti Rusijos branduolinių ginklų Kryme.

Rusija turi teisę talpinti branduolinį ginklą Kryme

Klimkin sakė: "branduolinių ginklų dislokavimas Kryme būtų rimčiausias pažeidimas tarptautinių įsipareigojimų Rusija", įskaitant daug sutarčių, įskaitant ginklų neplatinimo branduolinio ginklo (NPT). "Bet kokie veiksmai ir net signalus iš Rusijos pusės apie pačią galimybę branduolinių ginklų dislokavimo Kryme bus laikomas didžiulis pažeidimas visų tarptautinių normų. Šiuo atveju tarptautinė bendruomenė reaguos ryžtingai ", - sakė Klimkin.


Pagal Ulyanov ", panašų pareiškimą" be žodžio Klimkina peržiūros konferencijoje NPS. "Kaip gali būti vertinama, ji svarsto Krymą kaip Ukrainos teritorijoje, jis mano, kad dislokavimas yra Rusijos branduolinių ginklų būtų žalingas ne branduolinio statuso Ukrainoje. Idėja yra gana įdomus ta prasme, kad jis gali būti laikomas netiesiogine išpuolio prieš Jungtines Valstijas, taip pat Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje, kurios teritorijoje JAV branduolinių ginklų. Po Ukrainos ministro logika, tai tiesiogiai pažeidžia ne branduolinio statuso, išvardytų Europos šalyse. Aš neginčija, tačiau pasakysiu, kad, sprendžiant su Krymo atveju, žinoma, skiriasi ", - sakė Ulyanov.

Krymas ir Sevastopolis tapo Rusijos regionai laikomi ten po 16 Kov 2014 referendumas, kuriame dauguma balsavo už susijungimą su Rusija. Maskvoje sakė, kad referendumo Kryme atitinka tarptautinės teisės ir JT Chartijos normas. Kijevas dar mano dalį Krymo Ukrainoje.