2015 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

TVF: Ukraina turi greitai išspręsti skolų problemas

TVF: Ukraina turi greitai išspręsti skolų problemas

Vašingtonas, gegužės 21 d. Ekspertai Tarptautinis valiutos fondas rekomenduoja Kijevas išsaugoti finansinį stabilumą ir galimybę gauti išorės finansavimo šaltinių, siekiant paspartinti derybas dėl nacionalinės skolos restruktūrizavimo.
Ukraina turi greitai išspręsti skolų problemas
Ekspertai Tarptautinis valiutos fondas rekomenduoja Kijevas išsaugoti finansinį stabilumą ir galimybę gauti išorės finansavimo šaltinių, siekiant paspartinti derybas dėl nacionalinės skolos restruktūrizavimo.

 Taigi trečiadienis Corr. TASS spaudos tarnyba organizacijos išsakė ant Ukrainos Aukščiausioji Rada sprendimą suteikti Vyriausybei įgaliojimus paskelbti apie užsienio skolos mokėjimus, įskaitant Rusijos paskolos 3 milijardų JAV dolerių moratoriumą.

"Restruktūrizavimo valstybės skolos Ukrainos reikia atkurti fiskalinį tvarumą ir padengti dėl išorinio finansavimo Ukrainos poreikius, - sakė atsakas į spaudos tarnyba. - Ukrainos valdžios institucijos vykdo bendras diskusijas su obligacijų turėtojams. Šios diskusijos reikia eiti greitai pasiekti šių tikslų, pagal antikrizinę programą remiamą fondą. "

Pagal TVF programą, Kijevas kviečiami derėtis su kreditoriais iki pirmojo persvarstymo savo veiklos užbaigimo. Dabar dirba Ukrainoje, TVF misija, rengia šią apžvalgą. Užbaigus peržiūrėjimo data yra laikoma ne misijos pabaigos ir balsuoti dėl jo rezultatų prie Fondo direktorių valdyba. Tačiau bet kuriuo atveju, derybos dėl skolų Ukrainoje yra tik kelių savaičių.

Anksčiau Trečiadienis, Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas savo puslapyje "Facebook" nurodė, kad "Aukščiausioji Rada priėmė įstatymą, kuris, tiesą sakant, įsipareigojimų nevykdančių kartu su force majeure paskelbus apie jo skolą." Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad "Rusijos valstybė, o mūsų komerciniai bankai turės tinkamai reaguoti ir naudoti visas įmanomas apsaugos priemones, įskaitant teisines".