2015 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

Decommunisation galiojančius įstatymus, Ukraina

Decommunisation galiojančius įstatymus, Ukraina

Įstatymai draudžia sovietinius simbolius, pasmerkė komunistinį režimą, sovietų slaptosios policijos archyvuose atskleisti ir pripažinti kovotojai už nepriklausomybę narių Ukrainos sukilėlių armijos (UPA) ir keletas kitų organizacijų.
Decommunisation galiojančius įstatymus, Ukraina
Įstatymai draudžia sovietinius simbolius, pasmerkė komunistinį režimą, sovietų slaptosios policijos archyvuose atskleisti ir pripažinti kovotojai už nepriklausomybę narių Ukrainos sukilėlių armijos (UPA) ir keletas kitų organizacijų.
Kijevo, gegužės 21. Keturi teisė į Ukrainą, kuri, visų pirma, uždrausti sovietų simboliai propagandą "komunistų ir nacių režimų pasmerkimas", įsigalios ketvirtadienį.

Balandį Ukrainos parlamentas priėmė įstatymą "Dėl komunistų ir nacionalsocialistų (nacių) totalitarinių režimų Ukrainoje pasmerkimo ir uždrausti jų simbolika skatinimas", "dėl patekimo į represinių organų komunistinio totalitarinio režimo, 1917-1991 archyvuose", "Dėl įamžinimo virš nacizmo pergalės Antrojo pasaulinio karo 1939-1945 "ir" Dėl teisinio statuso ir kovotojų už Ukrainos nepriklausomybę XX amžiaus atmintyje. "

Šie dokumentai uždrausti sovietinius simbolius, pasmerkė komunistinį režimą, sovietų slaptosios policijos archyvuose atskleisti ir pripažinti kovotojai už nepriklausomybę narių Ukrainos sukilėlių armijos (UPA) ir keletas kitų organizacijų.

Kaip pranašauta Ukrainos ekspertų, Porošenko prezidentas nepasirašė šiuos įstatymus prieš gegužės šventes, siekiant užkirsti kelią pablogėjimą padėtį ir galimas susirėmimus prie demonstracijų. Jis padėjo savo parašą per mėnesį. Tačiau Porošenko sakė, kad artimiausioje ateityje Aukščiausioji Rada bus pakeista, kad dėl atsakomybės už pažeidžiant įstatymą apie taisyklių "statuso kovotojų už Ukrainos nepriklausomybę XX amžiuje."

Pagal įstatymo projektą, siūloma panaikinti konfliktą, kuris gali būti naudojamas pažeisti teises ir laisves žmogaus ir piliečio, ypač atsižvelgiant į mokslinių tyrimų laisvė, tarptautinio bendradarbiavimo ir dialogo. Remiantis įstatymo tobulinimo ir išsiuntė į "komunistų ir nacių režimų pasmerkimo." Trečiadienį, Aukščiausiojo Rada nurodė išsiųsti įstatymą "analize jo taikyti."

Komunistai ir su protesto

Ukrainos Komunistų partija mano, kad priimti įstatymai prieštaraujantys šalies konstituciją, iš tikrųjų, draudžiančią savo egzistavimą. Komunistai taip pat pareiškė, kad jie galėtų kreiptis šiuo klausimu į Europos Žmogaus Teisių Teismą vietą.

"Išreikšti kategorišką protestą prieš neteisėtą, savavališką veiksmų, pareiškiu, kad mes kalbėti ryžtingai ginti konstitucines teises ir laisves piliečių, komunistų partijos apsauga ir jos teisė laisvai ir atvirai veikti neviršijant nurodytų pagrindinio teisės valstybei", - pranešė apie komunistų partijos tinklalapyje ,

Panašus pozicija, kurią šalis "opozicijos bloko", kuri prisidėjo prie parlamento sąskaitą panaikinti "dekommunizatsionnogo" paketą. Opozicija mano, kad jos įgyvendinimas pareikalaus nemažų biudžeto išlaidas, kurios yra nepriimtina Ukrainos einamųjų finansinių sunkumų.

Be to, įtraukta į šalies įstatymai jau gavo kritikos iš visuomenės, ekspertų ir tarptautinių institucijų daug. Aleksandras Vilkul pavaduotojas pareiškė, kad "opozicija blokas" kreipsimės į Konstitucinį Teismą dėl priimtų įstatymų panaikinimą.

Pirmininkas dėl žiniasklaidos laisvės ESBO, Dunja Mijatović, anksčiau priėmė Aukščiausioji Rada vadinamas įstatymas decommunisation potencialią grėsmę saviraiškos laisvės žiniasklaidoje.