2015 m. gegužės 21 d., ketvirtadienis

10 produktų, kurie yra pavojingi vaikams iki 3 metų

10 produktų, kurie yra pavojingi vaikams iki 3 metų

Kai kurie maisto produktai, kad mano mama duoti savo vaikams, gali pakenkti vaiko kūną. Mitybos patarti būti atsargūs net su maistu, kuris yra laikomas būti naudinga.


10 produktų kurie yra pavojingi vaikams iki 3 metų

Visos mamos žino, kad vaikai neturi priartėti prie traškučiai, soda ir bulvytės. Tačiau atrodo, kad produktų, kurie neturėtų būti skiriamas vaikams iki 3 metų, sąrašą, yra daug platesnė.

Mėsos ir žuvies sultinys. Kepant juos vyksta per daug gavybos medžiagų, kurios dirgina įtakos virškinimo trakte vaikui. Taigi mažiausias geriausia virti sriubos daržovių sultinio, ir tarnauti mėsą atskirai.

Gydytojo dešra. Vargu ar yra mama, kuris nusprendžia pasiūlyti trupinius su šonine, rūkyta dešra, tačiau gydytojas dešra ir pieno dešros, daugelis kažkaip tikiu, nekenksmingas vieną. Ir veltui - jie taip pat per daug riebalų, druskos ir maisto priedų, kurie nėra gerai vaikui.

Raudona ir juoda ikrai. Girdėjome, kad šis delikatesas yra gausu vertingų riebalų, todėl įsitikinkite, kad pasiūlyti atostogas į buterbrodik kūdikiui. Laimei, dauguma vaikų nepritariu mūsų entuziazmo, ir teisingai padaryti. Dėl druskos ir dirginanti gausa į virškinamojo trakto ikrus netinka vaikams.

Jūros gėrybės. Vaikas su gera apetito, negali atsisakyti virinto krevečių ar kalmarų. Tačiau šie produktai yra sunkiai virškinami, todėl pašalinti iš kūdikių ir dietinių maisto produktų.

Augaliniai marinuotais agurkėliais. Skvošas ikrai, alyvuogės, konservuoti agurkai - kai kurie vaikai ir traukia ant sūrus. Tai tiesiog duoti vaikui tokie patiekalai mitybos primygtinai patariama dėl prieskonių ir druskos, kurios perteklius yra kupinas problemų su inkstais gausa.

Grybai. Nėra grybai ar "nekenksmingas" šiltnamio grybai nesaugu parengti vaikus iki mokyklos. Šis produktas yra labai sunku virškinti ir gali sukelti kūdikio virškinimo.

Glazūruotos sūris. Kaip dalį šio delikatesas - perteklinio cukraus ir riebalų, kvapiosios medžiagos, emulsikliai, stabilizatoriai, bet iš tikrųjų yra kur kas mažiau sūrio, nei aš norėčiau, todėl atlikti šio svarbaus produkto pakeitimo, jie negali.

Ledai. Peržiūrėti gaminio sudėtį ir abejonių, ar duoti jį vaikas, bus išblaškyti iš karto. Emulsikliai, stabilizatoriai, kvapiosios medžiagos, augaliniai riebalai - tai ne visas sąrašas komponentų, potencialiai pavojingi mažam vaikui.

Bandelės. Taip pat įvairių sviestiniai sausainiai, vafliai, pyragaičiai. Kepimo sukuria krūvio kasos nesubrendusios vaikui. Be to, kai kalbama apie kepimo pramonės gamybą, ji yra reali sandėlis ne tik kalorijų, bet taip pat alergenai - dėl to, kad maisto papildų įvairovė.

Šokoladas. Iki 3 metų vaikai neturi duoti, nes kakava yra dažnai sukelia alergiją. Jei šokoladas saldainiai arba dirbtinių kvapiųjų medžiagų komponentų pridėta, alergijos rizika tampa dar didesnis.

Virškinimo trakto vaiko iki 3 metų gali suvirškinti, ne visi produktai, kurie pasirodo ant jo tėvų stalo. Taigi, jei nenorite išprovokuoti kūdikio alergija ar nevirškinimas, klausytis ir mitybos vaikystėje patarimai vis dar stovi.


Svarbu prisiminti, kad maisto kultūra turi atitikti vietą, kurioje gimė žmogus. Pavyzdžiui, paveldimų "Mediterraneans" gali net ankstyvoje vaikystėje valgyti jūros gėrybių, be baimės alergijos ir virškinimo ir mūsų vaikai vykdyti jų bloga. Taigi apdairumas reikalauja bet kokios egzotinės maisto produktų, kad yra svetima mūsų aplinką ir virškinimo sistema. Be to, jie dažnai pasiekia mus, įdaryti su antibiotikais ir kitų cheminių medžiagų. Ir aš noriu pridurti, kad tiekimo pasirinkimas nėra būtina atskirti vaiką nuo jo. Jūs - šeima, ir visi turi valgyti sveiką maistą. Ir šie produktai yra tarp tų, kurie neturėtų būti piktnaudžiaujama, net suaugusiems
Nina Pavlova
pediatras, vaikų mitybos