2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Iš adresatų grupės susitikimas Ukrainoje baigėsi Minske

Iš adresatų grupės susitikimas Ukrainoje baigėsi Minske


Abi šalys aptarė pirmuosius rezultatus teminių pogrupius.

Iš adresatų grupės susitikimas Ukrainoje baigėsi Minske
Abi šalys aptarė pirmuosius rezultatus teminių pogrupius.
Minskas, gegužės 22 d. Iš adresatų grupės susitikimas išspręsti situaciją Pietryčių Ukrainos baigė Minsko. Apie tai pranešė korespondentas. TASS pranešė iš scenos.

Abi šalys aptarė pirmuosius rezultatus teminių pogrupius.

Nariai kontaktine grupe vasario 12 šiemet, pasirašytą Minske anksčiau sutiko su dalyvaujančių šalių Norman kvartetas "(Rusija, Vokietija, Prancūzija ir Ukraina) priemonių, kuriomis siekiama įgyvendinti susitarimus Minskas rinkinys galvų.

Dokumentas numato ugnies nutraukimo, dėl sunkiųjų ginklų pašalinimo iš kontakto linija, į dialogą dėl socialinių ir ekonominių santykių Kijeve ir Donbaso atkūrimo pradžios, taip pat Ukrainos Konstitucijos reformos decentralizacijos ir konsolidavimo tikslu "ypatingą statusą tam tikrų regionų Donecko ir Lugansk regionuose."

Intensyvinti kontaktinės grupės jos struktūros veiklą nustatė keturias posistemes, darbo grupes, kurios įgyvendina atitinkamus aspektus Minsko susitarimu.

Pirmasis susitikimas dėl Minske gegužės 14 d ekonominiais klausimais pogrupyje. Ji aptarė bankų sistemos ir infrastruktūros Donbaso atsigavimą.

Aplink atsiskaitymo Shirokino dėl demarkacijos linija Donets baseino situacija buvo pagrindinė tema iš subfondo darbo grupės posėdyje dėl saugumo, įvykusioje gegužės 19 d. Koordinatorius ESBO pogrupio Ertuğrul Apakan pabrėžė, kad "susitikimas buvo labai teigiamas ir naudingas", "Šalių padėtis iš esmės sutinku" ir "artimiausiomis dienomis situacija bus išspręsta."

Už kalinių mainų poreikis pagal principą "viskas visiems" aptarė tą pačią dieną Humanitarinių reikalų pogrupį. Koordinatorius ESBO Toni Frisch pažymėjo, kad visiems šiuo klausimu pogrupio nariai solidarumą. Pasak jo, dalyviai įdėti "Real pastangas išspręsti šią problemą." Vis dėlto, "tikrą skaičių žmonių, kurie taikomi kryžminį papildymą, ir kito posėdžio datą," yra, jo žodžiais tariant, "dėl tolesnių diskusijų kamera reikalas."

Derybos pogrupis Politinių reikalų ir KĮ DNR atstovai pristatė savo poziciją dėl įstatymo projekto rinkimuose į Donets baseino ir pokyčių Ukrainos teisės aktus, siekiant užtikrinti, kad balsavimo.