2015 m. gegužės 19 d., antradienis

ES įstojo dešimt valstybių, lyginant jas su nelegalių imigrantų priėmimo kvotas

ES įstojo dešimt valstybių, lyginant jas su nelegalių imigrantų priėmimo kvotas

Siekiant sumažinti dėl Pietų Europos ES šalyse, kurios sudaro pagrindinę srauto migrantų spaudimas Europos Komisija parengė kvotų sistemos, pagal kurią pabėgėliai bus tolygiai paskirstytos tarp visų projektą bendruomenės nariai, atsižvelgiant į įvairius veiksnius

Siekiant sumažinti dėl Pietų Europos ES šalyse, kurios sudaro pagrindinę srauto migrantų spaudimas, Europos Komisija parengė kvotų sistemos, pagal kurią pabėgėliai bus tolygiai paskirstytos tarp visų bendruomenės narių projektą, atsižvelgiant į įvairius veiksnius.
Dešimt iš 28 Europos Sąjungos šalių išreiškė nepritarimą Komisijos pasiūlymą nustatyti kvotas valstybėms narėms pripažinti nelegalių imigrantų iš trečiųjų pasaulio šalių, jis sakė "RIA Novosti" šaltinis ES Tarybai.

"Su nesutaria Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Ispanija, Lenkija, Vengrija, Čekija, Slovakija, Estija, Latvija ir Lietuva", - sakė šaltinis.

Siekiant sumažinti dėl Pietų Europos ES šalyse, kurios sudaro pagrindinę srauto migrantų spaudimas, Europos Komisija parengė kvotų sistemos, pagal kurią pabėgėliai bus tolygiai paskirstytos tarp visų bendruomenės narių projektą, atsižvelgiant į nacionalinio BVP, gyventojų, nedarbo mastą ir užsieniečių skaičių, kurie Ji buvo suteiktas prieglobstis. Tikimasi, kad per ateinančius dvejus metus, Europos Sąjunga bus priimtas 20.000 pabėgėlių iš trečiųjų pasaulio šalių, ypač iš Afrikos.

Europos Sąjunga ties užsienio reikalų ministrų ir Gynybos ministerijos susitikime Briuselyje pirmadienį įsteigė operaciją kovojant su nelegalia transportą migrantų Viduržemio jūros regione. Pabėgėliai iš Šiaurės Afrikos bando pasiekti Europą per Viduržemio jūrą su kontrabandininkų, kurie organizuoja neteisėtą vežimą žmonių pasibaisėtinomis sąlygomis pagalba. Per šiuos "pervedimus" didelė dalis migrantų mirti nesulaukus kranto.