2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Berlynas pasiūlė įvesti lygiagrečiai valiutą Graikijoje

Berlynas pasiūlė įvesti lygiagrečiai valiutą Graikijoje


Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble pripažino įvesti lygiagrečiai valiutą Graikijoje derybų atveju su kreditoriais nepavyksta galimybę.

Berlynas pasiūlė įvesti lygiagrečiai valiutą Graikijoje
Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble pripažino įvesti lygiagrečiai valiutą Graikijoje derybų atveju su kreditoriais nepavyksta galimybę. Schaeuble padarė pastabas privačiame pokalbyje su kitais finansininkai ES. Ministras paminėjo Juodkalnijos, kuris iš tikrųjų naudoja eurą pavyzdys.
Tai pranešė "Bloomberg", remdamasi šaltiniais, kuris norėjo likti ne pavadintas. Schaeuble padarė pastabas privačiame pokalbyje su kitais finansininkai ES. Ministras paminėjo Juodkalnijos, kuri yra iš tikrųjų, naudojant eurą pavyzdžiui, bet ne iš pinigų sąjungos nare.

Pasak leidinio, ši pozicija gali reikšti, pasirengimą Vokietijos į blogiausio atvejo scenarijų. Nors Vokietijos kanclerė Angela Merkel ne kartą pareiškė, kad jo tikslas yra išlaikyti Graikiją euro zonoje, Schaeuble neatmeta Atėnų pasitraukimo iš pinigų sąjungos.

Vasarį "Goldman Sachs" analitikai prognozavo, kad siu įvedimas Graikijoje galimo rezultato krizės. Tokios pajamos (IOU) gali būti naudojama vidaus reikmėms šalyje.

Gegužė 11 Graikijos finansų ministras Yannis Varufakis sakė, kad finansinė situacija šalyje yra avarinis. Mokėjimai krizės, sakė jis, galėtų ateiti per kelias savaites. Įspėjimas po dieną prieš iš euro zonos finansų ministrų, kur jie ketina aptarti paskutinio dalies Atėnų nuo 7200000000 € nuo 240 mlrd krizės šalies spaudai, ant bankroto slenksčio posėdyje.

Graikija turi laiko iki birželio pasiekti susitarimą su tarptautinių skolintojų dėl naujos programos paramą. Tuo pačiu reiškia šaliai reikia dabar, nes Atėnai negali finansuoti savo skolos paslaugą iš vidaus išteklių.