2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Putino žinutė: Kryme šventumas, dialogas su Vakarų ir ekonomika

Putino žinutė: Kryme šventumas, dialogas su Vakarų ir ekonomika

Didelė dalis prezidento adresą buvo skirta priemonėms, kuriomis siekiama liberalizuoti ekonomiką, tačiau valstybės vadovas, o gyveno klausimais užsienio politikos išlaidų viešųjų lėšų, švietimo, sveikatos ir mokymą.

Putin's message: the sacredness of the Crimea, the dialogue with the West and the economy


Maskva, gruodžio iki 4 - "RIA Novosti". Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį nusiuntė žinutę Federalinio susirinkimo šalies, kuri papasakojo apie tarptautinę ir vidaus aplinkos, socialinės ir ekonominės srities vertinimą.Didelė dalis kalboje valstybės vadovo buvo skirta priemonėms, kuriomis siekiama liberalizuoti ekonomiką, o prezidentas kreipėsi į užsienio politikos išlaidų viešųjų lėšų, švietimo, sveikatos ir mokymo klausimais.

Sakralinė Krymas


Kalbėjimo tuo Jurgio salėje Kremliaus Putinas pradėjo su trumpu ekskursija į iš metų renginių, kurių dauguma buvo iš Krymo ir Sevastopolio Rusijos įtraukimas.

"Dėl Rusijos, Krymas, senovės Korsun, Chersonesos Sevastopolis turite puikią civilizaciją ir šventą reikšmę kaip šventyklų kalnas Jeruzalėje tiems, kurie išpažįsta islamą ir judaizmą. Ir tai, kaip mes manome apie tai dabar ir amžinai ", - sakė prezidentas.

Vėliau kalboje V. Putinas vėl grįžo į Krymo tema, sakydamas, kad Krymo ir Sevastopolio, o nuo 2007 m gimė antrasis arba vėlesni vaikas gaus visą motinystės kapitalą, taip pat kitus piliečius Rusijos Federacijos šeimos.

Putinas priminė, kad 2000 pradžioje, JT ekspertai prognozavo Rusijos demografinio nuosmukio. Jie prognozuoja, kad šalies gyventojai iki 2013 pabaigos buvo sumažintas iki 136 milijonų žmonių. "2014 sausio 1 d Rusijos gyventojų sudarė beveik 144 milijonus žmonių, 8 mln daugiau nei JT prognozes", - sakė V. Putinas.

Kalbėdamas apie padėtį Ukrainoje, Prezidentas pažymėjo, kad tai, kas vyksta kaimyninėje šalyje tik patvirtina, kad Maskvos poziciją, kuri pasmerkė vasarį perversmo teisingumą.

"Kaip jūs galite išlaikyti vėlesnius bandymus naudojant karines pajėgas slopinti Rytuose žmonių, kurie nesutinka su šio pasipiktinimą. Vėlgi, kaip jis gali padėti? Be to, pagal veidmainiška kalbėti apie tarptautinės teisės ir žmogaus teisių apsauga. Tai tiesiog grynas cinizmas ", - sakė valstybės vadovas.

Iš Rusijos Federacijos susitarimo dėl išdavimo piliečiams, pagal Putino pozicija rodo, kad rusų tauta yra brandi ir darni.

Minima pirmininko ir Vakarų šalių, kurios, pasak jo, buvo tiesiogiai susiję su Ukrainos renginių vaidmenį. Iki šiol, jis pareiškė, negali matyti savo norą padėti į šalį, taip pat institucijoms Kijeve rūpintis savo piliečiais.Pirmininkas priminė, kad Rusija savo ruožtu įvairiais kanalais padėti Ukrainai 32,5 milijardų rublių sumą.

Santykiai su Vakarais


Dėl santykių su Vakarais, Putinas kategoriškai pareiškė, kad Maskva nesiruošia aklai paklusti savo spaudimą dėl padėties Ukrainoje.

"Jei dėl kai kuriose Europos šalyse, nacionalinio pasididžiavimo - ilgai pamiršti sąvoką ir suvereniteto - per daug Rusijos nekilnojamojo suvereniteto prabanga - būtina sąlyga egzistavimą. Tai turėtų būti akivaizdu, kad mums. Noriu pabrėžti, ar mes suverenią, ar sprendimas pasiklysti pasaulyje. Ir tai turi suprasti kitus įgaliojimus ", - sakė V. Putinas.

Tuo pačiu metu, jis priminė, kad priešiški veiksmai prieš Rusijos Federacijos, kur prieš kelerius metus "Parama separatizmą Rusijoje iš užsienio ir informacija, ir politinių ir finansinių, ir specialiųjų tarnybų buvo visiškai akivaizdu."

"Nepalieka jokių abejonių, kad mes būtume laimingi galėdami Jugoslavijos scenarijus dezintegracijos ir dezintegracija su visais tragiškų pasekmių ... Tai nepadėjo. Mums nebuvo leista ", - prezidentas pridūrė.

Jis taip pat priminė, kad programai įgyvendinti JAV priešraketinės gynybos sistemą Europoje, kuri, anot jo, yra ne tik saugumo grėsmės Rusijai, bet ir visam pasauliui, nes apie galimą pažeidimą strateginį jėgų pusiausvyrą. Tačiau jis pakartojo, kad Maskva nebūtų įtraukiamas į brangių ginklavimosi varžybas, nes ji turi "galimybes ir novatoriškus sprendimus" užtikrinti savo gynybinius pajėgumus.

Nepaisant tokios sunkios santykius su kai kuriais užsienio partneriais, Putinas patikino, kad Rusija niekada neišeina iš kelią "savęs izoliaciją, ksenofobija, įtariant, kad priešų paieška." "Tai silpnumo požymis, bet mes esame stiprūs ir pasitikintys. Mūsų tikslas - gauti kuo daugiau lygių partnerių Vakaruose ir Rytuose ", - sakė valstybės vadovas.

Kontroliuoti viešųjų lėšų


Didelė dalis kalboje prezidentas tradiciškai skirta turime stiprinti per viešųjų lėšų išlaidų svarbiose srityse, pavyzdžiui, viešųjų pirkimų gynybos ir statybos valdymas. Ne be atšiaurių įspėjimus.

"Kaip tiesioginis smūgis į nacionaliniam saugumui, turi būti laikoma netinkama naudoti ar vagystės biudžeto lėšų valstybės gynybos Kad ir dirbti tokiais klausimais, kaip rimtai ir griežtai, kaip slopinti terorizmo finansavimu", - sakė V. Putinas.

Šiuo atžvilgiu jis nurodė Gynybos ministerijos ir Rosfinmonitoring sukurti griežtą kontrolę skiriamų valstybės į valstybės gynybos tam lėšų panaudojimo sistemą, skirtą "visoje tiekimo grandinėje."

Tuo pačiu metu prezidentas pasiūlė valstybės valdomų bendrovių vienodus atsiskaitymo centrų kūrimą, siekiant užtikrinti pinigų srautų skaidrumą.

"Visose įmonėse, kuriose valstybei priklauso daugiau kaip 50% akcijų, kurios būtų įgyvendinamos pagrindinius veiklos rodiklius, įskaitant reikalavimus kasmet mažinti veiklos sąnaudas ne mažiau kaip 20% ... Kompensacija valdymas turėtų būti tiesiogiai susijusios su rezultatais ir ekonomines realijas", - Putinas pridūrė.

Norėdami įveikti "nesantaiką" į statybos sąnaudų 10-20% sumos, atsižvelgiant į prezidento, jums reikia palaipsniui sukurti vienodų techninių kliento sistemą ir centralizuoti dėl standartinių projektų rengimo darbus.

"Tokia praktika turėtų būti taikoma visoms civilinių objektų, kurie pastatyti ne iš federalinio biudžeto lėšomis, ir prašo Vyriausybę pateikti atitinkamus pasiūlymus", - sakė jis.

Technologijos, medicina, švietimas


Pasak Prezidentės, Rusijoje turėtų būti įgyvendinama nacionalinė technologijų iniciatyvą spręsti problemas, su kuriomis susiduria Rusijos Federacijos 10-15 metų, kuri yra būtina suvienyti dinamiškų bendrovių ir pažangių mokymo ir mokslinių tyrimų centrų veiklą.

Šiam tikslui, atsižvelgiant į valstybės vadovo, būtina "suvienyti pastangas dizaino, kūrybinių komandų, dinamiškai besivystančių įmonių, kurie nori įsisavinti pažangias dizainas, prijunkite pirmaujančių universitetų, mokslinių tyrimų centrų, Rusijos mokslų akademija, pagrindiniai verslo asociacijų šalyje."

Taip pat būtina, kad "kviečia mūsų tautiečius, kurie dirba užsienyje, sakė prezidentas.

Tuo pačiu metu, Putinas pasiūlė remti būsimą personalą ir suteikti talentingiems vaikams kasmet penkių tūkstančių prezidento dotacijas po 20 tūkstančių rublių per mėnesį. Dėl studentų dotacijos, pirma, turi būti padaryti įsipareigojimą dirbti Rusijoje tam tikrą laiką (pagal analogiją su konkrečiomis mokymo programas), ir, antra, kasmet visame tyrime patvirtina teisę suteikti savo akademinius ir asmens pasiekimus rezultatus.

Apskritai, aš tikiu, kad prezidentas, inžinerinės švietimo kokybė ir darbo Rusijoje turi žymiai pagerinti ir padaryti jį lygus geriausių tarptautinių standartų.

Svarbus žingsnis į sveikatą šalies vystymosi, atsižvelgiant į pirmininko, turėtų būti galutinis perėjimas prie draudimo medicinos, kuri vis dar "iki galo ir nebuvo dirbti." Šiame darbe, jis sakė, turite sukurti centralizuotą sistemą valstybės kontrolės virš sveikatos priežiūros organizacijų kokybės atitinkamus įgaliojimus ir svertų.

Be to, V. Putinas pasiūlė teikti gydytojai ypatingą švietimo pažymėjimą, su kuriomis jie galės pasirinkti edukacinė programa perkvalifikavimo ir įgūdžių.