2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Prancūzijos ministras pirmininkas: kalbėti apie sandorio nesėkmės ant "Mistral" per anksti šiuo metu

Prancūzijos ministras pirmininkas: kalbėti apie sandorio nesėkmės ant "Mistral" per anksti šiuo metu

Kaip vyriausybės vadovas, pagrindinis tikslas Paryžiuje lieka tvaraus politinio sutarimo Rytų Ukrainos kūrimas - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk
Kaip vyriausybės vadovas, pagrindinis tikslas Paryžiuje lieka tvaraus politinio sutarimo Rytų Ukrainos kūrimas.
 Kaip vyriausybės vadovas, pagrindinis tikslas Paryžiuje lieka tvaraus politinio sutarimo kūrimas Rytų Ukrainoje

Paryžius, gruodžio 8 d. /Korr.TASS Ivanas Batirev /. Vadinamas anksti kalbėti apie galimą nesėkmę Rusijos dviejų sraigtasparnių tipo "Mistral" prancūzų premjero Manuel Valls pardavimo. Toks pareiškimas jis padarė antradienį lankydamasis Prahoje, Agentūra FP.

Kaip vyriausybės vadovas, "pagrindinis tikslas, prioritetu" Paryžiui lieka tvaraus politinio sutarimo Rytų Ukrainos kūrimas. Tai, kas vadinama pagrindinė sąlyga laivų iš Rusijos pusės pavedimu. "Ir tuo metu, nereikia eiti į smulkmenas, kalbėti apie gedimo pasekmes, kurios šiuo metu dar nėra ilgalaikio", - sakė valsas.

Jis padarė šį pareiškimą atsakydamas į klausimą apie tai, kaip greitai "Prancūzija yra pasirengusi grįžti" rusų pinigus jau išvardytų už "Mistral" statybos. Kalbėdamas apie dabartinę padėtį, Prancūzijos ministras pirmininkas, taip pat dar kartą pareiškė, kad "ne diplomatinių lygio sąlygomis šio pristatymo dar nesukūrė."

Komentuodamas šeštadienį susitiko Prancūzijos prezidentas Francois Hollande su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, Ministras Pirmininkas patvirtino, kad "du prezidentai neaptarė tiesiogiai" tema, kad dėl "Mistral" tiekimo sutartį. Pasak jo, pagrindinis tikslas šio neplanuoto vizito į Hollande buvo "pasiekti atitiktį Ukrainos rytuose su palaipsniui plėtoti tvarų politinį sprendimą nutraukti ugnį". "Jūs pirmiausia turi pirmenybę paliaubas, grįžti į pasaulį, tai yra labai svarbu Europai, svarbu suinteresuotų šalių, tai yra akivaizdžiai svarbi Čekijoje - sakė Manuel Valls. - Reikia pradėti dialogą, kad būtų rasti išeitį iš krizės ".