2014 m. gruodžio 5 d., penktadienis

Porošenko pristato "diena tylos" Donbaso gruodis 9

Porošenko pristato "diena tylos" Donbaso gruodis 9

Ukrainos Prezidentas Petro Porošenko paskelbė naują iniciatyvą, kuria siekiama įtvirtinti trapų paliaubas su prorusiškų separatistų rytus.
Ukrainos Prezidentas Petro Porošenko paskelbė naują iniciatyvą, kuria siekiama įtvirtinti trapų paliaubas su prorusiškų separatistų rytuose

Susitikime su teisėsaugos agentūrų vadovų valstybės vadovas paskelbė apie "režimo tylos" Donbaso įvedimą, nes 9 m.

Ukrainos vyriausybė ir separatistai, turintys keletą sričių, Lugansk ir Donecko regionams, sutiko nutraukti ugnį ne Minske susitikime rugsėjo 5 d. Nepaisant to šalys toliau kovoti, nors ir mažesniu mastu.

Pasak JT, nes iš paliaubų pasirašymo per susirėmimus žuvo beveik tūkstantis žmonių.

Tuo tarpu Atstovų JAV Kongreso rūmai priėmė rezoliuciją, kurioje griežtai pasmerkė "Rusijos agresyvius veiksmus", palyginti su kaimyninėmis šalimis.

"Diena Tylos" į paliaubų sistemos

"Susitikime buvo aptarti užduočių įgyvendinimą į ATO (Kovos su terorizmu operacijos) ir nustatyti priemones, užtikrinančias, kad Minsko susitarimų įgyvendinimą srityje" Diena tylos ", kuri yra planuojama pradėti gruodžio 9", - sakė spaudos tarnyba pirmininkas.

Jei separatistai kontroliuojantys Donecko ir Lugansk, bus atitikti paliaubų sąlygas, Ukraina turės pradėti nuo 10 gruodis panaikinimo sunkiosios technikos iš fronto liniją, sakė naujienų agentūrai AFP iš prezidento administracijos šaltinis.

Vadovas separatistų judėjimo "Lugansk Liaudies Respublika" Igoris Carpenter "RIA Novosti" patvirtino, kad jie turi žodinis susitarimas su Kijeve planuoja nutraukti ugnį į Donbaso nuo 9 d bet atitinkamas dokumentas yra nepasirašytas dar. Tai taip pat pranešė, rankinio "Donetsk Respublikos".

Šiuo atveju, separatistai negalėjo atsakyti į klausimą, ar laikytis paliaubų klausimą.

Porošenko ketvirtadienį susitiko su Gynybos Stepan PÓŁTORAK ministro vidaus reikalų ministras Arsen Avakov, kad SBU Valentin Nalyvaychenko galvos ir Valstybės sienos tarnybos pirmininkas Viktoras Nazarenko.

Susitikimas nustatė tolesnių veiksmų dėl reikalavimų nesilaikymo su kovotojų Minsko susitarimu atveju, sakoma pranešime.

Dėl buvusio Ukrainos Prezidento Leonido Kučmos išvakarėse sakė, kad kitą savaitę Minske galima atlikti naują susitikimą Donecko separatistų, atstovai Rusijoje ir ESBO.

"Neįsikiš"

JAV Atstovų Rūmai ketvirtadienį priėmė rezoliuciją su stipriu pasmerkimo Rusijos veiksmų, susijusių su kaimyninėmis šalimis.

Kaip pranešė ne kolegijos balsavo už dokumento 411 įstatymų leidėjai, prieš - 10.

Jame visų pirma išreiškė paramą prezidento Porošenko pastangų ir Ukrainos žmonėms, kuriais siekiama sukurti taiką savo šalyje.

Nutarimas "dar kartą patvirtina, Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos teisę naudotis savo suvereniomis teisėmis per sienas tarptautinės bendruomenės pripažintų, be išorinio įsikišimo."

Parlamentarai paragino Rusiją atsisakyti neteisėtą aneksiją Kryme, išvesti savo karius ir įrangą iš Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos teritorijoje, taip pat dėl politinės, karinės ir ekonominės paramos iš separatistų.

Rezoliucijoje taip pat raginama Barackas Obama primesti Rusijos ir jos lyderio sankcijas ir imtis kitų priemonių siekiant priversti Maskvą sustabdyti pažeidė suverenitetą ir teritorinį vientisumą Ukrainoje.

Kongresas taip pat paragino JAV prezidentą suteikti Ukrainos vyriausybė apsaugos, paslaugas ir mokymą, būtiną šalies apsaugoti savo teritoriją.

Rusija neigia savo karinių ir technologijų buvimas Donbaso, taip pat paramą separatistų.