2014 m. gruodžio 14 d., sekmadienis

Norvegija nebus atnaujinti savo karinį bendradarbiavimą su Rusija 2015

 Norvegija nebus atnaujinti savo karinį bendradarbiavimą su Rusija 2015


Norvegijos gynybos ministerija mano, kad Rusija ir toliau vaidina "destabilizuojančiu vaidmenį Ukrainos rytuose situaciją" - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk
Norvegijos gynybos ministerija mano, kad Rusija ir toliau vaidina "destabilizuojančiu vaidmenį Ukrainos rytuose situaciją."
Norvegijos gynybos ministerija mano, kad Rusija ir toliau vaidina "destabilizuojančiu vaidmenį Ukrainos rytuose situaciją."
Maskva, gruodžio 12 - "RIA Novosti".Norvegijos vyriausybė neplanuoja atnaujinti 2015 karinio bendradarbiavimo su Rusija, sustabdytos dėl Ukrainos padėties šių metų kovo mėnesį, pagal iš Norvegijos gynybos ministerijos ataskaitoje.
"Vyriausybė dar kartą apsvarstyti šį klausimą ir nusprendė tęsti dvišales karine veikla sustabdymą iki 2015 metų pabaigos", - teigė kariuomenėje.
Pasak Ine Eriksen Shorei ministerijos vadovo, Rusija ir toliau vaidina "destabilizuojančiu vaidmenį Ukrainos rytuose situaciją."
Tuo pačiu metu, kaip nurodyta pareiškime, Norvegijos ir Rusijos bendradarbiavimas paieškos ir gelbėjimo operacijas, taip pat saugumo pasienyje tęsis.
JAV ir ES nepripažįsta Krymo prijungimo prie Rusijos į kovo referendumo ir apkaltino Maskvą kišimusi į Ukrainos reikalus. Rusija ragina kaltinimus nepriimtinas ir nepagrįstas. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino Vakarų reakcija į Rusijos Kryme atsiradimo yra visiškai nepakankami, kad tai, kas atsitiko, nes tarptautinės teisės normos nebuvo pažeistos.
Kijevo valdžios institucijos pradėjo balandžio mėnesį Rytų Ukrainos karinės operacijos prieš vasario mėnesio perversmo suirzęs regiono gyventojams. Remiantis naujausiais JT aukoms konflikto pradžios 4,3 tūkst civilių, beveik 10.000 buvo sužeisti. Su Rusijos ir ESBO Minsko šalių tarpininkavimo sutiko nutraukti ugnį nuo rugsėjo 5 d, tačiau kaltino viena kitą pažeidė susitarimą.
Kaip JAV ir Europos Sąjunga įvedė sankcijas Rusijos politikų ir verslininkų
JAV ir ES nepripažįsta Krymo aneksiją į Rusiją ir kaltina Maskvą kišimusi į Ukrainos reikalus. Rusija neigia kaltinimus ir ragina nepriimtina. Vakarų šalys nuo kovo kartą sankcijas prieš Rusijos politikų, verslininkų ir įmonių skaičiaus ir grasino išplėsti ribojamąsias priemones.Paskutinis atvejis tokios praktikos panaudojimo tapo rugsėjis sankcijas.