2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Europoje, rasti alternatyvų "South Stream"

Europoje, rasti alternatyvų "South Stream"

Projektas "Pietų dujų koridorius" tampa vienas iš Europos Sąjungos prioritetų po Rusijos atsisakymą statyti "South Stream" - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk
Projektas "Pietų dujų koridorius" tampa vienas iš Europos Sąjungos prioritetų po Rusijos atsisakymą statyti "South Stream".
Projektas "Pietų dujų koridorius" tampa vienas iš Europos Sąjungos prioritetų po Rusijos atsisakymą statyti "South Stream". Atsižvelgiant į tai, kaip TASS sakė po Europos Vadovų Tarybos posėdyje Ministrų energijos ES komisaro lygio Energetika Sąjungos Maroš Šefčovič.

Jis taip pat pažymėjo, kad pirmoji dujų "pietinio dujų koridoriaus" iš Kaspijos jūros regiono į Europą tikėtis gauti 2019 m.

Europos Komisijos sakė, kad ministrai laikoma, taip pat padėti spręsti šiuos klausimus tarp jos dalyvių už ES ribų "supaprastinti politinių ir biurokratinių problemų, susijusių su Europos energetikos projekto įgyvendinimo galimybės"

Bet kuriuo atveju, atsižvelgiant į Europos Komisijos, ES jau gavo garantijas iš Azerbaidžano ir Turkijos įsipareigojimą įgyvendinant projektus pagal "Pietų koridoriaus".

"Pietinis dujų koridorius" - Europos koncepcija dujų tiekimo remiantis vietos dujotiekių sistema, kuri turėtų užtikrinti dujų tiekimą į ES iš Kaspijos jūros regiono, aplenkiant Rusiją. Šis projektas buvo pradėtas 2009 m. Tai apima vamzdynų projektus, įskaitant abejotina nuo įgyvendinimo "White Stream" (Gruzija-Ukraina-ES), Trans Adrijos dujotiekio perspektyvos, taip pat faktinį nesėkmės projekto "Nabucco" serijos.Svarbus elementas iš "pietinio dujų koridoriaus" veikimo tapti Kaspijos jūros dujotiekis.

Tarp ES "pietinio dujų koridoriaus" partnerių dabar vadinama Azerbaidžanas, Turkmėnistanas, Gruzija, Kazachstanas, Turkija, Irakas, Egiptas ir galbūt Iraną ir Uzbekistaną. Geopolitiniai klausimai lieka pagrindinė kliūtis investicinio patrauklumo visai sistemai.

Dujotiekio tiesimo "Pietų srautas" buvo sustabdytas gruodžio 1 po Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitą Ankaroje. Pasak Prezidentės, projektas negali tęsti dabartinę aplinką. V. Putinas sakė, kad Rusija ketina statyti naują vamzdynų sistemas, skirtas kitoms rinkoms, įskaitant Turkiją.Galutinis uždarymas "South Stream" taip pat sakė, kad "Gazprom" Aleksejus Miller ir Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novak galvą.