2014 m. gruodžio 14 d., sekmadienis

ES užsienio reikalų ministrai aptarė Sirija, Irakas, IG ir sankcijų Krymo klausimą

ES užsienio reikalų ministrai aptarė Sirija, Irakas, IG ir sankcijų Krymo klausimą

Užsienio reikalų ministrai Europos Sąjungos sekmadienį ir pirmadienį surengs dviejų dienų susitikimą, kuriame aptars situaciją Ukrainoje ir gali priimti naujas sankcijas prieš Kryme - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk
Užsienio reikalų ministrai Europos Sąjungos sekmadienį ir pirmadienį surengs dviejų dienų susitikimą, kuriame aptars situaciją Ukrainoje ir gali priimti naujas sankcijas prieš Kryme.
BRIUSELIO, gruodžio 14 - "RIA Novosti", Vladimiras Dobrovolskas. Užsienio reikalų ministrai Europos Sąjungos sekmadienį ir pirmadienį surengs dviejų dienų susitikimą, kuriame aptars situaciją Ukrainoje ir gali priimti naujas sankcijas prieš Kryme, nors pagrindinės temos darbotvarkės bus kova su grupės "Islamo valstybės" ir Sirijoje ir Irake.

Susirinkimo darbotvarkė, tradiciškai tilpti į vieną dieną, buvo skirta dvi dienas, ne tik dėl nacionalinio streiko Belgijoje. Protesto akcija nuo sekmadienio vakarą iki pirmadienio blokai aviacijos ir geležinkelių jungtis į Belgijos sostinėje ir grafiką yra skirta gauti į priekį savo ministrais.

Sekmadienio vakarą, darbotvarkė pokyčiai atsiranda dėl Europos užsienio ryšių tarybos, kurie planuoja pristatyti Europos diplomatijos Federica Mogherini galvą, taip pat į padėtį Sirijoje darbą. Tuo neformalioje vakarienės metu, kur jis tikėjosi, kad JT specialiojo atstovo Sirija Stefan de Mistura buvimą, ministrai turėtų aptarti perspektyvas politinio sprendimo Sirijos krizės.

Sirijos klausimas ir padėtis Irake ir kova su grupės "Islamo Valstybė" bus pagrindinės temos Europos užsienio ryšių tarybos pirmadienį posėdyje. Ministrai aptars humanitarinės pagalbos, remti šalių prieglobos Sirijos pabėgėliams ir užsienio kovotojai problema - ES piliečiams, vykstantiems į regioną kovoti dėl islamistų pusėje. Taip pat į darbotvarkę turėtų padėti Irako vyriausybei ir kurdų regionų valdžios institucijoms.

Vyresnysis atstovas ES penktadienį žurnalistams sakė, kad Europos Sąjunga palaiko ryšius su Rusija dėl Sirijos klausimu. Pasak jo, sekmadienį ir pirmadienį ministrai apibrėžti naujų diplomatinius ryšius, įskaitant Rusiją, kuri prisideda prie politinio perėjimo į Siriją.

Darbas Pietūs, kuris yra dėl to streikuoti palydovės bus kuklios paprasti ministrai blizgesį padėtį Libijoje. Pasak Europos diplomatas, gebėjimas nuotoliniu diskusiją su specialiojo įgaliotinio JT Generalinio Sekretoriaus Libija Bernardino Leon. Tačiau jis sakė žurnalistams, kad šiuo metu sankcijos prieš Libiją atstovų nėra aptarta - toks pasiūlymas turi gauti specialiojo įgaliotinio JT Generaliniam Sekretoriui.

Ukrainiečių dokumentai: draugystė, asociacijos ir sankcijos

 

Ukrainiečių tema atidaryti ministrų susitikimą pirmadienį ryte. Pasibaigus trijų ES valstybių narių iniciatyva, ministrų skaičius atitinka vadinamąjį "draugų grupė" Ukraina "su Ukrainos užsienio reikalų ministerija Pavel Klimkin galvos. Pasak Europos diplomatas, joks sprendimas turėtų būti tikimasi - tai apie palaikyti ryšius ir keistis nuomonėmis.

Situacija šalyje bus svarstomas ministrų susitikime po pietų.Europos diplomatijos Federica Mogherini galva eiti į Ukrainą, antradienį ir ministrai aptars tai su bendrosios pozicijos, kad ji dalyvavo Kijeve susitikimuose.

Pirmadienį užsienio reikalų ministras gali patvirtinti naujas sankcijas prieš Krymo, o ES yra pasirengusi aptarnauti ankstesnį ministrų susitikimą. Pagal susipažinę su Vakarų žiniasklaida projekto, mes kalbame apie uždrausti dalyvauja turizmo verslo Kryme Europos bendrovėms, taip pat finansų ar įsigyti Krymo verslą.

Penktadienį, diplomatai žurnalistams sakė, kad projektas vis dar buvo sankcijas ir gali būti svarstomas pirmadienį ryte esant nuolatinių atstovų susirinkime. Iš pradžių jie planavo būti patvirtintas ministrų susitikime pirmadienį, jei mes galime susitarti dėl visų detalių. Priešingu atveju, turėtų būti įvestas ribojančias priemones per ateinančius keletą dienų prieš ES viršūnių susitikime planuojama ketvirtadienį ir penktadienį.

Pirmadienio vakarą, ES ir Ukraina surengs pirmąjį susitikimą Asociacijos tarybos, kuri bus aptarti įgyvendinimas dalinai įsigaliojo Asociacijos susitarimo tarp Ukrainos ir ES. Bus Ukrainiečių delegacija, vadovaujama Ministro Pirmininko Yatsenyuk, ES atstovaus Federica Mogherini. Pagal ES, pagrindinė susitikimo tema bus reformos Kijeve pažanga.Ukrainos pusė savo ruožtu pranešė, kad į darbotvarkę bus Ukrainos sąlygų įgyvendinimo bevizio režimo su ES ir energetinio saugumo klausimus, pažanga.

Be to, Yatsenyuk ir Mogerini aptarti Ukrainos konfliktas, su Krymo padėtį ir tam, kaip Minske šalių susitarimų įgyvendinimą.