2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

JAV Senatas: CŽV griebėsi brutalaus tardymo metodus

JAV Senatas: CŽV griebėsi brutalaus tardymo metodus

Kalbėdamas spaudos konferencijoje Vašingtone, Senato komiteto žvalgybos Diane Feinstein pirmininkas sakė ataskaita patvirtina brutalių tardymo metodus, tiek atskiriamas nuo kankinimo naudojimą - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk
Kalbėdamas spaudos konferencijoje Vašingtone, Senato komiteto žvalgybos Diane Feinstein pirmininkas sakė ataskaita patvirtina brutalių tardymo metodus, tiek atskiriamas nuo kankinimo naudojimą.
JAV, paskelbė ilgai lauktą pranešimą apie CŽV tardymo metodus išaugo standumą taikymo.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje Vašingtone, Senato komiteto žvalgybos Diane Feinstein pirmininkas sakė ataskaita patvirtina brutalių tardymo metodus, tiek atskiriamas nuo kankinimo naudojimą.

Pagrindinė išvada parengta ataskaita komiteto, yra teiginys, kad šie tardymo metodai įtariami teroristai nariams "Al-Qaeda" neatnešė jokios vertingos informacijos. Trumpame tos ataskaitos santrauka, taip pat sako, kad CŽV klaidinami amerikiečius apie tokių metodų veiksmingumą.

Šie pokalbiai vyko su iš taisyklių pažeidimus ir informacija buvo nepatikima, atsižvelgiant į tekstinį CV.

Metodai tardymo naudojami sunku tardymo metu iki JAV žvalgybos įtariamų teroristų pirmaisiais metais po išpuolių, "Al Qaeda" dėl Niujorke ir Vašingtone 2001 metų rugsėjo mėnesį.

JAV ambasadose ir konsulatuose tikintis ataskaitos paskelbimo buvo priimti sustiprinto saugumo priemones.

Visą ataskaitą Senato komiteto sudėtyje yra daugiau nei 6000 puslapių. Ji suteikia daug informacijos, tačiau ji laikoma paslaptyje, ir perėjo į atviros paskelbimo apie iš teksto tik 480 puslapių santrauka.

Žiaurumas nedavė jokių rezultatų


Leidinys ataskaitos kartą buvo atidėtas dėl nesutarimų tarp JAV politikų apie atvirumo mastu šiuo klausimu.

Pirmininkas Senato komiteto žvalgybos Diane Feinstein, ant kurio iniciatyva pradėjo rengti ataskaitą prieš penkerius metus, per kelis mėnesius derasi su Baltųjų rūmų apie slapto informacijos vėlesnių leidinių atskleidimo mastą.

JAV prezidentas Barackas Obama sustabdė CŽV tardymo programos įgyvendinimo 2009 metais, iš karto po to, kai savo pirmininkavimo okupacijos. Jis pripažino, kad metodai, tardymo metu apie tariamą "Al-Qaeda" buvo iš tiesų kankinimus.

Per prezidento George'o W. Busho, programa buvo vykdoma užkulisiuose ir įtraukti turinį ir apklausai kalinių trečiosiose šalyse, vadinamųjų "juodųjų vietų".

Iš viso tokiu būdu buvo apklausti daugiau nei 100 kalinių.

Tuo jų tardymo metodus, pavyzdžiui, panardinant su vandenyje galvos, pučia į veidą, pažeminimą, miego trūkumo ir poveikio šalta.

Pirmasis įrodymas, kad šios ataskaitos turinį nutekėjo į Amerikos spaudoje šių metų rugpjūtį, o priverstinio prezidentas Obama pripažįsta: "Mes kankinami kai kurie iš šių žmonių. Mes dalykų, kurie prieštarauja mūsų moralinių vertybių. "

"Mums pasisekė"


Prezidentas sakė, tuo metu, kai JAV tardytojai, kuriems naudojami tokie metodai patys buvo esant didžiuliam slėgiui, kaip jie buvo pavesta užkirsti kelią naują teroristinį išpuolį JAV.

Anksčiau tyrimas CŽV programą, atliko JAV teisingumo departamento, buvo baigtas 2012 m be teismo mokesčius, kurie buvo stipriai kritikavo žmogaus teisių organizacijų.

Pirmieji pranešimai apie JAV žvalgybos tardymo metodų taikymo remiantis panardinant į vandenį atsirado pirmaisiais metais po 2001 metų rugsėjį išpuolių, o 2008 m CŽV patvirtino, kad naudojant šį metodą buvo apklausti tris įtariamuosius priklausymo "Al Qaeda" 2002 ir 2003 m.

Buvęs prezidentas George'as W. Bushas vadovavo kampanijai prieš būsimą paskelbimo sutrumpintos ataskaitos versijoje, kalbėdamas gynybos CŽV Amerikos televizijoje.

Sekmadienį, jis sakė programa CNN: "Mums pasisekė, kad turime vyrų ir moterų, kurie gina CŽV interesus visų žmonių".