2014 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Raketų su Rusijos variklio skrieti JAV šnipinėjimo palydovą

Raketų su Rusijos variklio skrieti JAV šnipinėjimo palydovą

Pirmajame etape vežėjas naudojamas raketų variklio RD-180, pagaminta NPO "ENERGOMASH" - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk
Pirmajame etape vežėjas naudojamas raketų variklio RD-180, pagaminta NPO "ENERGOMASH".
Iš karinio vandenberg Kalifornijoje penktadienį vakare Gruodžio 12 d pradėjo raketų "Atlas 5", praneša "Associated Press". Vežėjas skrieti palydovinės NROL-35, kuris bus naudojamas Nacionalinės žvalgybos agentūros (NIA) naudai.Bendrovės paleidimas užsiima United Launch Alliance- bendros įmonės tarp erdvėlaivių milžinės "Boeing" ir "Lockheed Martin".

Informacija apie starto, įskaitant jos savikaina, o taip pat, kaip ir užduočių būti išspręstas palydovų naudojimo, nebuvo atskleisti. Pagal TASS, į pirmojo etapo starto transporto naudojamas raketų variklio RD-180 pagamintą NPO "ENERGOMASH".

JAV Senatas priėmė įstatymo projektą gruodžio 12 d asignavimus kariniams tikslams 2015 finansinių metų maždaug 577.000.000.000. Dokumentas yra įvadas respublikonų senatorius Johnas McCainas pakeitimas uždrausti toliau perka Rusijos RD-180 variklių Amerikos raketa "Atlas-5". Ši terpė naudojama paleisti ne tik pilietines bet karinius palydovus užsakė Pentagono, ir daugelis įstatymų leidėjai teigia, kad JAV Nacionalinio saugumo interesai tapo priklausoma nuo Rusijos technologijomis.

Įstatymas, kuris įsigalios, kai jį pasirašo JAV prezidento Baracko Obamos, skiria $ 220,000,000 už Amerikos raketų variklio kūrimo, kuris pakeis Rusijos RD-180. Pentagonas paskyrė sukurti naują variklį, kurį 2018 m pabaigos.