2014 m. gruodžio 15 d., pirmadienis

A. Merkel nesitiki per kitą ES viršūnių sprendimą dėl naujų sankcijų prieš Rusijos priėmimą

A. Merkel nesitiki per kitą ES viršūnių sprendimą dėl naujų sankcijų prieš Rusijos priėmimą

Advokatų paslaugos Klaipėdoje klaipedosadvokatas.tk
Vokietijos kanclerė Angela Merkel nesitiki būsimo 18-19 gruodis vadovų susitikime valstybių ir vyriausybių ES sprendimų priėmimą taikyti naujas sankcijas prieš Rusijos Federacijos
BERLIN, gruodžio 15 dienos. / Korespondentas. Viačeslavas Pilypas TASS /. Vokietijos kanclerė Angela Merkel nesitiki iš būsimo 18-19 gruodis vadovų susitikime valstybių ir vyriausybių ES sprendimų priėmimas taikyti naujas sankcijas prieš Rusiją.
Ji pareiškė, kad toks pirmadienį spaudos konferencijoje po derybų su Bulgarijos Ministro Pirmininko Boiko Borisovas.

"Nėra jokių konkrečių sprendimų dėl sankcijų viršūnių susitikime nesitikima", - sakė Vokietijos vyriausybės vadovas.

Šeštadienį A. Merkel sakė, kad Europos Sąjunga nori turėti gerus santykius su Maskva. Taigi ji atsakė į klausimą apie tai, kaip turėtų būti imamasi ES užtikrinti, kad Rusija yra "labai didelę įtaką" ant Vengrijos, Turkijos ir Serbijos, ir Vakarų gali "apriboti Rusijos įtaką."

Praėjusią savaitę, kanclerė sakė, kad neatmeta, kad priimant naujus sankcijas Rusijai galimybę. "Jie (sankcijos), bus priimtas, jei jis yra neišvengiamas", - sakė A. Merkel.

Pasak Rusijos prezidento Vladimiro Putino, sankcijos yra žalingas visiems, įskaitant tuos, kurie juos įvesti.

"Apribojimo politika ne išrado vakar. Jis atliekamas prieš mūsų šalį daugelį metų - visada, mes galime pasakyti, dešimtmečius, jei ne šimtmečius. Trumpai tariant, kai kas nors mano, kad Rusija tapo pernelyg stiprus, nepriklausomas, šie įrankiai yra įtraukti iš karto ", - sakė Vladimiras Putinas.

Rusijos vadovas taip pat mano, kad sankcijos ir apribojimai - tai pasiekti šį tikslą paskata.

Europos Komisija (EK) pranešė, kad už gruodžio 18-19, gali būti pateiktas svarstyti į trečiąjį programos finansinės paramos Ukrainai formavimo klausimą.

"Manome, kad Ukrainoje situacija bus svarstomas ES viršūnių susitikimas. Ir yra trūkumas (Ukraina) bus dalis šios diskusijos ", - sakė Europos Komisijos, reaguojant į klausimą tendencija. TASS, ar ne būsimo aukščiausiojo lygio susitikimo iškėlė temą formavimo trečiojo programos pagalbos į Kijevą.

Kalbant apie galimą paskirstymą papildomų lėšų Ukrainos suma, tai yra per anksti apie tai kalbėti, sakė EB. "Mes negalime numatyti diskusijos / viršūnių susitikimo rezultatus / ar spėlioti apie galimą papildomą paramos dydį", - sakė Europos Komisijos.

Ekonomikos ir finansų reikalų, mokesčių ir muitų sąjungos Pierre Moscovici Europos Komisijos sakė gruodžio 9, kad Komisija "rengia trečią programą pagalbos į Ukrainą." "Tačiau jis suteiks sąlyga dėl visų ES reikalavimų vykdymo, įskaitant struktūrinių reformų srityje Ukrainoje", - sakė jis.

Šiemet Europos Komisija suteikė Ukrainai, apie 1,8 mlrd € per dvejus finansinius pagalbos programas. Šios lėšos buvo skiriamos lengvatinių paskolų forma. Kijevas tikisi gauti papildomos pagalbos iš ES 2 mlrd € sumą.