2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Santykiai tarp Rusijos, JAV, ES ir Ukrainos - į Lavrovas davė už metus interviu

Santykiai tarp Rusijos, JAV, ES ir Ukrainos - į Lavrovas davė už metus interviu

Apibendrinant metais užsienio reikalų ministras kalbėjo apie dabartinio lygio santykių tarp Rusijos ir JAV ir ES, Ukrainos atsiskaitymo Sirijos klausimu, taip pat Rytų vektoriaus Rusijos politikos perspektyvas.
Apibendrinant metais užsienio reikalų ministras kalbėjo apie dabartinio lygio santykių tarp Rusijos ir JAV ir ES, Ukrainos atsiskaitymo Sirijos klausimu, taip pat Rytų vektoriaus Rusijos politikos perspektyvas.
 Apibendrinant metais užsienio reikalų ministras kalbėjo apie dabartinio lygio santykių tarp Rusijos ir JAV ir ES, Ukrainos atsiskaitymo Sirijos klausimu, taip pat Rytų vektoriaus Rusijos politikos perspektyvas.

Maskva, gruodžio tapo 9 - "RIA Novosti". Rusija nebus aptarti kriterijus kėlimo Vakarų sankcijų, nenustoja bendradarbiauti su JAV ir laukia konstitucinę reformą Ukrainoje, sakė su "RIA Novosti" Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu.

Apibendrinant metais užsienio reikalų ministras kalbėjo apie dabartinio lygio santykių tarp Rusijos ir JAV ir ES, Ukrainos atsiskaitymo Sirijos klausimu, taip pat Rytų vektoriaus Rusijos politikos perspektyvas.

Apie Ukrainos gyvenvietės

 

Ministras sakė "RIA Novosti", kad Maskva mano, kad Ukraina Porošenko pagrindinio partnerio pirmininką rasti išeitį iš Donbaso krizės. "Šiandien pagrindinis mūsų partneris Kijevą rasti sprendimą į pietryčius nuo šalies konflikto yra Petro Porošenko prezidentas. Stumti juos į taikos planą ir susijusios iniciatyvos prezidentas Vladimiras Putinas tapo žinomų Minskas tvarkos pagrindas, griežta kurių įgyvendinimas - prie tvarios išspręsti dabartinę krizę svarbiausia ", - sakė S.Lavrovas.

Pasak jo, "Porošenko pats daugiau nei vieną kartą viešai pareiškė apie atnaujinimą karo į Donbasu nepriimtinumo. "Tikimės, kad jo žodžiai bus paremta praktiniais žingsniais de-eskaluoti įtampą ir sukurti ilgalaikę taiką į Donecko ir Lugansk regionuose, pradedant integracinį Ukrainos vidaus politinis dialogas", - sakė S.Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministras sakė, kad Rusija laukia tikras konstitucinės reformos Ukrainoje. "Esame įsitikinę, kad tikslas ir rezultatas rengia įstatymo projektą, iš dalies keičiantį Ukrainos Konstitucijos neturėtų būti kosmetikos jutiklinis iki ankstesnių tekstų, ir giliai peržiūrėtą ir atnaujintą socialinę sutartį atsiradimas, kuris būtų suvokiamas visos Ukrainos daugiatautės visuomenės kieto ilgalaikio dokumento, iš teisinės valstybės pamatai, kuri garantuoja lygias teises regionai ir tautybių ... Mes užtikrinti, kad ši prievolė yra įvykdyta ", - sakė ministras.

Lavrovas mano, kad atsiskyrusių Donecko ir Lugansk Liaudies Respublika lyderių pareiškimai rodo norą atkurti bendrą ekonominę, humanitarinę ir politinę erdvę Kijeve. "Atsakydamas į Kijevą tęsti tikrojo blokavimo regione, nukopijuokite jį, visų pirma nuo vienos šalies finansų sistemos", - sakė jis.

Pasak ministro, Rusijos, kaip vienos iš Minsko procese dalyvaus kuriant ekonomikos atsigavimo Donbaso programą tarpininkų. Tuo pačiu metu Lavrovas pažymėjo, kad iš ESBO stebėtojai Ukrainos tikisi daugiau jų dėmesį į milicijos judėjimo besaikiai ir veikti Ukrainos saugumo pareigūnai - nepakanka.

Pasak S. Lavrovo, sumažinti įtampą Ukrainoje taip toli. "Iki šiol, yra aišku, mes esame toli nuo šio tikslo", - sakė Užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Maskva ir Vašingtonas

 

Reagavimas į klausimus apie Rusijos ir Jungtinių Valstijų santykių Lavrovas sakė Maskvos buvo atvira dialogui su Vašingtone, bet nebus pažeisti jo interesus bet kokiomis aplinkybėmis. Jis pažymėjo, kad "dabartinis nuosmukis santykių tarp mūsų šalių - ne pirmas."

"Savo ruožtu, visada atidarykite konstruktyviai ir sąžiningas dialogas su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis dvišalius reikalus ir pasaulinėje scenoje, kur mūsų šalys turi ypatingą atsakomybę už tarptautinį saugumą ir stabilumą. Kyla klausimas, kai Vašingtonas yra pasirengęs bendradarbiauti dėl lygybės ir tikrosios sąskaitos Rusijos interesų principų, mes kompromisą jokiomis aplinkybėmis nesiruošia ", - sakė Rusijos ministras.

Tačiau, pasak jo, Vašingtonas Maskva sako noras bendradarbiauti, tačiau veiksmų prieš JAV Rusijos Federacijoje yra nedraugiškas simbolių. Pažymėtina, kad, kaip sakė S. Lavrovas, yra tai, kad net ir dabar ", nepaisant visų Ukrainos skirtumų, amerikiečiai papasakoti apie norą bendradarbiauti sprendžiant tarptautines problemas ūmaus paprastai dirba nuo teigiamo darbotvarkės santykius." "Tačiau šie teisingi žodžiai ir skundai egzistuoti lygiagrečiai tikrovės su praktine veikla Vašingtone, kurie yra nedraugiškas charakteris", - sakė S.Lavrovas.

Pasak jo, aukšto lygio kontaktai tarp Rusijos Federacijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų nenutraukiamas. "Prezidentai (Rusijos Federacija ir Jungtinės Amerikos Valstijos) Vladimiras Putinas ir Barackas Obama susitiko tris kartus šiais metais, įskaitant neseniai APEC viršūnių susitikimą Pekine ir" dvidešimt "Brisbane. Be to, jie yra dešimt kartų kalbėjo telefonu, ir tai turėjo labai ilgą pokalbį ir dažniausiai ne iš Baltųjų rūmų iniciatyva ", - sakė ministras.

VGV ir INF

 

Pasak S. Lavrovo, JAV nepagrįsti apkaltino Rusiją pažeidus vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF), jokių tai įrodymų iki šiol nėra įrodytas. "Tai neduoda aiškių atsakymų į mūsų klausimus apie konkrečius Amerikos pusės įsipareigojimą, raidės ir dvasios susitarimo", - sakė ministras.
Pasak jo, Rusija tam tikru raidos JAV priešraketinės gynybos sistemos etapo reikia tinkamai reaguoti į tai. "Būkite įspėjo, kad tam tikru metu į JAV priešraketinės gynybos vystymosi stadijoje, mes turime imtis tinkamų priemonių, kad užtikrintų savo saugumą. Įsitraukti į brangių ginklavimosi varžybas neketina, tačiau gynybos pajėgumus mūsų šalyje, siekiant užtikrinti patikimumą ir garantuota ", - sakė S.Lavrovas.

Santykiai tarp Rusijos ir NATO

 

NATO ir Rusijos santykiai šiuo metu patiria labai rimtą krizę nuo Šaltojo karo, o Rusija yra palanki kanalų politinio dialogo išsaugojimą, Lavrovas sakė. "Aljansas tęsia izoliavimo Rusijos politiką, yra imtasi veiksmų siekiant stiprinti karinius pajėgumus ir nuosekliai kurti savo buvimą Rusijos bloko ribų", - sakė ministras.
Jis paaiškino, kad tai yra praktiškas sprendimas sustabdyti bendradarbiavimą su Rusija dėl karinių ir civilinių linijas.

"Tokie veiksmai tikrai prisidės prie įtampą padidinti pakenkti stabilumą euroatlantinėje erdvėje. Nepaisant to, manome, kad būtina išlaikyti atvirus kanalus politinio dialogo ", - S. Lavrovas pridūrė, kad šios problemos sprendimas šiuo metu sutelktas s veiklos rusų nuolatinį atstovą prie NATO.

Apie Vakarų sankcijų ir reaguojant į Rusiją


Maskva ne savo iniciatyva panaikinti ribojamąsias priemones maisto produktų importui iš Europos Sąjungos, kuri buvo priimtas reaguojant į sankcijas - Rusijos Federacijos ir ES santykių kuriomis "iki taško, kur prestižas gestai neveikia", sakė S.Lavrovas.

"Ne kartą pareiškė, kad bando kalbėtis su Rusija dėl ultimatumais kalba yra visiškai nepriimtina ir beprasmiška. Mūsų atsakas į šiuos juda buvo subalansuotas, atsižvelgti į teises ir pareigas Rusijoje pagal tarptautines sutartis, įskaitant PPO ", - sakė jis.

Pasak jo, Rusija nebus ir aptarti kriterijus pašalinimo Vakarų sankcijų, tačiau yra pasirengusi bendradarbiauti šiuo klausimu, jei partneriai pademonstruos sveiku protu. "Mes neketiname aptarti kriterijus atšaukti sankcijas. Atšaukimas - tai tie, kurie atvyko. Žinoma, jei ES bus parodyti sveiku protu, esame pasirengę konstruktyviai šiuo klausimu ", - sakė S.Lavrovas.

Rusijos muitų sąjunga


Maskva pripažįsta, kad ji gali būti reikalinga pagal Muitų sąjungos Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano reaguoti į Vakarų sankcijų Rusijai, Lavrovas sakė. "Teisinė sistema Muitų sąjungos leidžia jos nariai imtis bendrų veiksmų komercinio pobūdžio, atsižvelgiant į trečiųjų šalių ekonominio spaudimo nuostata dėl vienos iš valstybių narių transporto priemonės atveju. Tačiau iki šiol į darbotvarkę yra TC šių veiksmų įgyvendinimo klausimas, reaguodama į ribojančių priemonių, kad į Rusiją Vakarų nebūtina. Negalima paneigti, kad vis dėlto gali kilti tokia būtinybė ateityje ", - sakė ministras.

Maskva neabejoja, kad Baltarusija ir Kazachstanas neleisti gauti per jos teritoriją į Rusiją maisto produktų iš Europos Sąjungos galimybę, sakė užsienio reikalų ministras.
 

Rusijos ir Rytų

Pasak S. Lavrovo, Rusija nesiruošia keisti santykių su Kinija, žinoma, nes ji yra pagrindinių interesų dviejų šalių. "Tai tikrai abipusiai naudingus santykius, kurioje nėra vyresnysis ir jaunesnysis, kapitonas ir vergas. Kursas Rusijos-Kinijos santykių yra nustatyta su pagrindinėmis interesų dviejų tautų ir jį pakeisti, mes neketiname ", - sakė jis.

"Šiam sėkmingam vystymuisi (santykių) priežastis kyla iš to, kad jis yra atliekamas ant kieto pagrindo tarpusavio svarstyti interesų, tarpusavio pagarbos, lygybės, nesikišimo į vidaus reikalus", - sakė ministras.
 

Bendradarbiavimas kovos su terorizmu


Rusijos užsienio reikalų ministras sakė, kad Vašingtonas ragina suvienyti pastangas kovai su teroristų grupė "Irako islamo valstybės ir Levant" (LIH dabar "Islamo valstybės" - Red.) Yra neįtikinamas fone, kuriuo LSDI ir Rusijos Federacijos į grėsmių skaičius. "Vašingtonas nemato mus kaip tiesioginis dalyvis antiigilovskoy koalicijos, kuri suklastotas pagal savo taisykles ir kriterijus, ypač už save, neatsižvelgiant į tarptautinę teisę. Be to, prezidentas (JAV), Barackas Obama nebuvo tiesiog įdėti Rusiją susilygino su pasaulio grėsmių pačiu LSDI ir Ebola ", - sakė ministras.

"Atsižvelgiant į tai, laikas nuo laiko, mes girdime iš kitų JAV atstovų gydymas" jėgas "kovoti su teroristai igilovskimi atrodo įtikinamas", - sakė jis.

JAV neprašė Rusija palengvinti ryšius su oficialiai Damaske Lavrovas sakė. "Su dėl pagalbos ryšius su Damaskas amerikiečių prašymu nesikreipė į mus. Priešingai, tai, ką mes nuolat skatinti juos ne ignoruoti Sirijos valdžios institucijas kovojant su LSDI. Tačiau Vašingtone atkakliai toliau kartoti "pagrindinį neįmanoma" už JAV eiti net netiesioginės "legitimacijos" režimo (Sirijos prezidento) Basharas al-Assadas ", - sakė S.Lavrovas.