2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

B. Obama: Putino politika kenkia Rusijos ekonomiką

B. Obama: Putino politika kenkia Rusijos ekonomiką

JAV prezidentas Barackas Obama sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi nacionalistas susiduria praeities politiką, kuri gąsdina kaimynų Rusiją ir žalą į savo ekonomiką.

JAV prezidentas Barackas Obama sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi "nacionalistas susiduria praeities politiką, kuri gąsdina kaimynų Rusiją ir žalą į savo ekonomiką."

Šie žodžiai atėjo per Vašingtone apskritojo stalo su prezidentu ir verslo atstovų.

B. Obama sakė, kad jis abejoja, kad V. Putinas pasikeis tęsti savo kursą, kol jos politika neturi kirstis su sudėtingos ekonominės padėties Rusijoje sukėlė Vakarų sankcijos.

Problema, pasak B. Obama, yra tai, kad Putino politika yra populiarus tarp Rusijos gyventojų.

B. Obama sakė, kad jis turėjo gerus santykius su Dmitrijumi Medvedevu, kai jis buvo Rusijos prezidentas, o Putinas "surengė galios už liniuotės svertus."

JAV prezidentas taip pat sakė, kad prezidentas Xi Jinping sutelkta galia į savo rankas greičiau nei bet kuris kitas lyderis Kinijoje nuo tada, Deng Xiaoping metu.

Ji mano, Obama rūpinimosi žmogaus teises Kinijoje. "Flirtation su nacionalizmu", kuris sakė B. Obama, nerimauja kaimynais. Xi, jo nuomone, nori palaikyti gerus santykius su Jungtinėmis Valstijomis.

"Triukas klausimas" verslo


B. Obama taip pat sakė, kad JAV verslo lyderiai, kad norėtų išspręsti su jais iš "triukas klausimą" numerį. Pavyzdžiui, kaip gauti darbo užmokesčio padidėjimą, kai pelno pasiekė aukščiausią lygį per 60 metų.

Prezidentas mano, kad JAV kompanijos gali leisti vienkartinį įvežimą į Jungtinių Valstijų dolerio užsienyje uždirbtų.

Jis išreiškė pasitenkinimą dėl JAV ekonomikos būklės, tačiau apgailestauja, kad ne visi amerikiečiai mėgautis klestėjimo vaisiais pažymėti.

Prezidentas sakė, kad bandyti sudaryti su Europos Sąjungos sutartį apie bendrą ekonominę erdvę ir įveikti į plataus prekybos susitarimo su Azijos ir Ramiojo vandenyno regione kliūtis.

Susitikime su verslininkais Amerikos prezidentas iškėlė kitus klausimus vidaus ir užsienio politikos, įskaitant kovos su grupės klausimu "Islamo valstybės".