2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

JAV kalbėti apie slaptą CŽV kankinimų

JAV kalbėti apie slaptą CŽV kankinimų

Iš JAV ambasadų apsaugą keliose šalyse turėjo būti sustiprinta - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk
JAV ambasadų apsaugą keliose šalyse turėjo būti sustiprinta.
 Kaip ir tikėtasi, ataskaita bus paskelbta šiandien, JAV Senatas apie kankinimų praktikos JAV žvalgybos metu įtariamų teroristų tardymui. Tikintis ataskaitos, JAV valdžios institucijos sustiprino saugumą savo diplomatinių atstovybių kai kuriose šalyse. Buvęs JAV prezidentas George'as W. Bushas, kurio administracija, atsižvelgiant į ataskaitą, tvirtina atšiaurių metodų tardymų įtariamųjų terorizmu naudojimą, rožė ginti CŽV.

Baltųjų rūmų atstovas Joshas Ernestas patvirtino, kad Senato ataskaitoje apie slaptą CŽV kankinimų bus paskelbtas gruodžio 9 d. "Pagal mūsų turimą informaciją, komitetas (Senato razvedke.-" b ") ketina paskelbti šį dokumentą rytoj", - sakė jis per pirmadienį instruktažas.Sprendimą skelbti 480 6,2 tūkst. Puslapių ataskaitą, pasakoja apie nelegalius darbo metodų CŽV komitetas priėmė balandžio mėn.

Ryšium su būsimu paskelbimo prieštaringai peržiūros JAV vyriausybė sustiprino saugumą savo diplomatinių atstovybių, kai kuriose šalyse, ypač Artimuosiuose Rytuose. "Yra įrodymų, kad produkcijos ataskaita gali padidinti institucijų ir JAV piliečių visame pasaulyje riziką", - perspėjo p Ernestas. Tuo pačiu metu jis pabrėžė, kad JAV prezidento Baracko Obamos administracija "tvirtai remia išslaptinta suvestinės ataskaitos versijoje paskelbimo."

Preliminariais duomenimis, ataskaitoje pateikiami duomenys apie CŽV itin atšiaurių metodus apklausos asmenų, kurie įtariami terorizmu metu. Tarp tariamo naudojimo būdų: modeliavimas skendimo ir šaudymo ir miego trūkumas.Dokumente pateikiama informacija nuo 2001 metų.

Tuo tarpu CŽV padarė buvusio JAV prezidento George'o W. Busho, kurio administracija apsaugą, atsižvelgiant į ataskaitą, tvirtina atšiaurių metodų naudojimą tardymų asmenų, įtariamų padarius ryšius su "Al-Qaeda".Buvęs Baltųjų rūmų gyrė CŽV darbą.

Pasak JAV žiniasklaidos, ataskaitoje teigiama, kad CŽV pristatė įstatymų leidėjus ir Baltieji rūmai klaidinami dėl šių gauti informaciją metodų veiksmingumą.