2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Europiečių manė sankcijų kainą

Europiečių manė sankcijų kainą

Dauguma piliečių galingiausių ekonominiu požiūriu ES yra laikoma antirusišką sankcijos arba nenaudingas ar atvirai kenkia reiškinys.

Konsultavimas profesionalių advokatas - advokatu paslaugos Klaipedoje - geras advokatas http://klaipedosadvokatas.tk/klaipedosadvokatas.html
Europoje vis daugiau ir daugiau skepticizmo, susijusių su finansine parama Ukrainos ir daugiau supratimo, kad konfrontacija su Maskva buvo paskirta iš Vašingtono į Briuselį

Taip pat Europoje vis labiau skeptiškai dėl finansinės paramos Ukrainai ir daugiau supratimo, kad konfrontacija su Maskva buvo paskirta iš Vašingtono į Briuselį. ES lyderiai turi atsižvelgti į savo rinkėjų nuomonę.

Karo sankcijos Rusijos skauda Europos ekonomiką - tai akivaizdu ir tai nenaudinga paneigti. Nors skaičiuoti nuostolius tik proceso, bet vasarą ES delegacijos vadovas į Rusiją Vygaudas Ušackas, apskaičiuota nuostolių 12 ES milijardo eurų, ir tai tik žala susitraukimai - apie Europos produktų uždraudimas Rusijos Federacijoje.

Kartu paėmus, kaina yra daug didesnė, ypač jei pridėsite nuostolius, kurie vadinami "prarado pelno".

"Hawks" "Europos Sąjunga ir toliau raginu kolegas naudoti morkų ir klijuoti su Rusija, bet tai padaryti Europos šalių, įskaitant savo nenaudai", - sako, pavyzdžiui, agentūra "Reuters".

Sankcijos prieš Rusiją tikrai "pradeda įkąsti", verslo optimizmo lygis nukrenta, teigia Tarptautinio verslo Times Cituojant duomenis iš konsultacinės bendrovės Firmos Vykdomoji valdyba Company.

Dabar tik 58% įmonių apklausoje vadovai Europos bendrovių tikisi augimo visų pardavimų per ateinančius metus, o pirmąjį ketvirtį 2014 m augs 74%. Be to, dauguma įmonių neturi samdyti naujus darbuotojus ir neplanuoja didinti darbuotojų skaičių naujų metų.

Kodėl A. Merkel netikėtai tapo viena iš pagrindinių kritikų Rusijos Europoje, nors pirmiausia parodė itin pragmatišką požiūrį ir turėjo gerus darbinius santykius su prezidentu Putinu - tai klausimas, vis dar neturi aiškaus atsakymo. Ir nepaisant to, kad Vokietija yra vienas iš didžiausių prekybos partnerių Rusijoje ES (daugiau nei mūsų prekybos tik su Nyderlandais), aiškiai apibrėžė šalies verslo poziciją ("sankcijos - blogis"), ir turi būti ne mažiau kaip įtartinas JAV yra iš lygio kancleris, kuris yra žinomas dėl ilgą laiką klausėsi Amerikos žvalgybos agentūrų.

Tačiau Vokietijoje ir dauguma tų, kurie mano, kad Europa turi dėti daugiau ekonominę pagalbą į Ukrainą - 55%, su 27% Jungtinėje Karalystėje ir 24% Prancūzijoje. Matyt, bendras teigiamas tonas Vokietijos ekonomikos. Bet trijų šalių vidurkis yra pats 55% mano, kad nėra pagalba Ukrainai skirti nereikia (tokių respondentų JK 59%, Prancūzijoje 66%, 39%, Vokietijoje).Tendencija yra akivaizdi, ir neatsitiktinai naujasis vadovas Europos Komisijos Jean-Claude Juncker, remiantis ES viršūnių susitikimo išvakarėse sakė, kad ES šalys "pasiekė biudžeto išlaidų limitą" (šioje srityje).

Tai ne sutapimas, kad aukščiausiojo lygio susitikime Europos vadovai įvedė naujus apribojimus prieš Kryme, bet nebuvo taikomas joks kitas veiksmas prieš Rusiją, kaip visuma.Naudai reikia pabėgti iš Ukrainos ir pradėti dialogą su Rusija balsas, vis dažnesnės.

"Aš žinau, Vladimiras Putinas jau daugelį metų, ir aš ketinu naudoti šiuos dialogo kanalus", - sako, pavyzdžiui, pats Junckeris.

Mes negalime pasakyti, kad Europos lyderiai tiesiog nesupranta. Įskaitant, kodėl pastarosiomis dienomis jie paskelbė pareiškimus, kad įtraukti sankcijas reikia apklausti karą skaičių.

Ir mes kalbame ne apie tų ES šalių, kuriose sankcijos idėja iš pradžių apkabintų kritiškai (Čekija, Slovakija, Vengrija, Suomija), ir iš didžiųjų Europos Sąjungoje.

Taigi, pasak Ministro Pirmininko Italijos Matteo Renzi, "naujas sankcijas prieš Rusiją, yra absoliučiai nereikia."

"Jūs negalite tiki taupymo galia politikos, kuri vyko pastaraisiais mėnesiais. Būtina persvarstyti į Rusiją požiūrį, keisti požiūrį, kad vyravo iki šiol, - pridūrė jis. - Rusija turi ištraukti Ukrainos ir prisijungti prie pagrindinių tarptautinių klausimų sprendimas. Rusija susiduria su sunkumais, nėra naudinga visiems. "

Buvęs kolega ir užsienio Renzi, dabar ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Federica Mogherini, savo ruožtu, mano, kad dėl sankcijų panaikinimo priežastis nebus ilgai.

"Jūs galite tikėtis iš Ukrainos rytuose pažangos artimiausiomis dienomis", - tikiuosi, ji sakė per neseniai įvykusį vizitą į Kijevą.

Ta pačia dvasia pasisakė ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande. "Manau, kad jei šiandien Rusija darys gestai, kad mes tikimės, nėra naujų sankcijų poreikis, ir jūs turite galvoti, priešingai, kaip mes patys pradeda Įtampą", - sakė jis.Penktosios Respublikos vadovas pakartojo akivaizdus: "sankcijos turi įtakos Rusijos ir Europoje."

Tai reiškia, kad "kai Rusija pateks į proceso, kuris bus į Ukrainos krizės sprendimo, nėra reikalo tęsti šią situaciją."

Jei mes palyginti šiuos teiginius su JAV ir Kanadoje veiksmų, klaidinanti prieš Rusiją, visi nauji apribojimai, kiek galima suprasti (Rusijos užsienio reikalų ministerija, beje, jau pažadėjo, kad Šiaurės Amerikos veiksmai neisiu neatsakytas). Kiekvienas supranta ir paprasti piliečiai Europoje.

Taigi, atsižvelgiant į sociologinio tyrimo ICM tyrimų atlikto VRM "Rusija šiandien" trijose ES šalyse - Vokietijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje - daugiau nei ketvirtadalis europiečių (27%) mano, kad ES sankcijas prieš Rusiją spaudžiama JAV.

Dažniau, nei nepritariu tokiam požiūriui prancūzų - 33%. Jungtinėje Karalystėje, glaudžius ryšius su JAV, kuris yra gerai žinomas, ir anti-rusų pozicija yra nuosekli ir radikali, ši dalykų požiūris yra taip pat populiarus - 25%.

Tokiu atveju, tie, kurie mano, kad ES veikė savarankiškai ir savo iniciatyva mažiau nei visose trijose šalyse ketvirtį. Tačiau populiariausias pasirinkimas buvo atsakymas ", JAV ir Europos Sąjunga kartu", - 37%, vidutiniškai (nors Prancūzijoje ši parinktis gavo tik 27%, 33% neapsisprendę su atsakymu).

Dar daugiau atskleisti skyla į "ar Europos Sąjunga veikti tarptautinėje arenoje daugiau nepriklausomybės nuo JAV." Pasitikintis "taip" įgarsino 38% prancūzų, 39% britų ir 63%, kiek vokiečiai. Trečia vidutiniškai svarbus Vašingtono gyventojų Penktosios Respublikos dėl to, kad pati Paryžius bando tapti vienu iš geopolitinės įtakos centrų, todėl 34% gyventojų poilsio patikino, kad Europos Sąjunga ir Jungtinės Amerikos Valstijos, kaip nepriklausoma.

Be to, 35% europiečių mano, kad apklaustų nustatyti formalaus atsiskaitymo Ukrainos krizės sankcijos, suvaidino neigiamą vaidmenį šią krizę, tai yra, prisidėjo prie jos eskalavimo.

Alternatyvus požiūris valdo tik 26%, o 28% mano, kad dėl padėties Ukrainoje sankcijos apskritai neturi įtakos. Vokietijoje iš tų, kurie įvertinti sankcijas kaip situacijos blogėjimo faktorius skaičius, dauguma net ne santykinė bei absoliuti - 54%.

Su tautiečių sutinku pirmininkas Rytų komiteto Vokietijos ekonomika Eckhard Cordes.

"Sankcijų negalėsite įdėti ant kelio, nei ekonomikos, nei Rusijos politikoje. Mano nuomone, jie net vidutinės trukmės neturės pageidaujamo poveikio požiūriu tikslų. Priešingai, jie sukurti Rusijoje kažką panašaus mentaliteto, barikadas ir Rusijos žmonės nebus nusigręžti nuo prezidento Vladimiro Putino ", - sakė jis interviu su Vokietijos radijo stoties Deutschlandfunk interviu.

Vienintelė išeitis iš krizės, pagal Cordes, derasi be kaltinimų.

"Politinė krizė, su kuria mes esame susirūpinę, turėtų būti sprendžiami politiniu, o ne per ekonominių sankcijų. Rusija į vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu turėtų likti ekonominė ir politinė partnerė ES, taip pat Vokietijoje, - padarė išvadą jis.

Vokiečiai paprastai demonstruoja nuostabų pragmatizmas mąstymą ir blaivumo proto, kuris yra aiškiai atsispindi šiame tyrime. Vokietijoje dauguma (62%) iš tų, kurie mano, kad Europai reikia daugiau nepriklausomybės nuo JAV, tie, kurie vertina neigiamų sankcijų vaidmenį, ir tie, kurie mano, kad jie turėtų atsisakyti dabar (40% su 31% Prancūzijoje ir tik 17% mokestis nuo neigiamo antirusiškos Britanijos).

Taip pat namų jau tų, kurie norėtų sugriežtinti sankcijas (14% esant 20% Prancūzijoje ir 21% Jungtinėje Karalystėje), ir tie, kurie tiki, kad Europos nepriklausomybės nuo JAV (15%).

Vokietijoje, kaip neapsisprendę kiekvienu klausimu - 5-8%, o pasisako už vokiečius informuoti ir atidžiai stebėti situaciją.

Atsižvelgiant į tai, kad Vokietijos kanclerė Angela Merkel elgesys atrodo bent keista. Tuo metu, kol jos Europos kolegos išreiškė susitaikymo pareiškimai, Frau meta užuominas, pavyzdžiui, "kol mes pasiekti mūsų tikslus, sankcijos yra neišvengiami" (nors yra nustatyta tuo pačiu metu, kad jie "nėra savitikslis").