2014 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Tie, kurie yra susirūpinę dėl situacijos, prezidento kalboje yra mažai tikėtina, kad nuraminti

"Tie, kurie yra susirūpinę dėl situacijos, prezidento kalboje yra mažai tikėtina, kad nuraminti"

Užsienio žiniasklaida apie Vladimiro Putino pranešimas Federacinei asamblėjos

 

Gruodžio 4 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pateikė savo metinę adresą į Federalinė Asamblėja, kuri iškėlė sankcijų klausimą ir rublio žlugimo, pabrėžė "šventą reikšmę", kad į Rusijos Federaciją Kryme, taip pat išdėstytas prioritetai ateinantiems metams. Kaip užsienio leidiniuose sureagavo į Rusijos lyderio pareiškimas - į "B" kompiliaciją.

"The Guardian" (Londonas, Jungtinė Karalystė)

Jo kalba buvo dažnai nutraukiamas plojimais į auditoriją, kurių dauguma buvo paskirtas Kremliaus valdytojus ir nariams pro-Kremliaus. Tačiau yra jausmas, kad entuziazmas yra ne taip daug, kaip ir ankstesniais metais, galbūt dėl vis didėjančio susirūpinimo rublio ir ekonominę padėtį. Nors viešų pareiškimų visi kalbėti apie savo įsipareigojimą vienoje eilutėje.

"Daily Mail" (Londonas, Jungtinė Karalystė)

Vladimiras Putinas apkaltino Vakarus bando sukurti naują geležinės uždangos aplink Rusiją. Tačiau jo jaudinantis spektaklis atrodo angomis dėl premjero, kuris paėmė galimybę imtis šiek tiek prigulti. Be to, D. Medvedevas, kuris per savo karjerą kaip prezidentas taip pat kalbėjo su pranešimu į Federalinio susirinkimo, žiovulys tuo metu, kai V. Putinas sakė, kad jis nebuvo pakeisti savo kursą, nepaisant diplomatinio izoliacijos grėsmę.

BBC (Londonas, Jungtinė Karalystė)

Švaraus kopija metinio prezidento adresą į Federalinė Asamblėja Vladimiras Putinas pats rašė. Tai buvo jo požiūrį į padėtį šalyje, tai yra, kai jis vadina dėl kitų metų prioritetų. Todėl svarbu, kad Putinas nusprendė pabrėžti savo Visada griežtą poziciją dėl Ukrainos krizės: kas nutiko Kijeve, buvo "neteisėtas perversmas" ir Krymas, kuris pridedamas Rusija, yra Rusijos "šventa žemė" ir jis visada bus suvokiamas, kad taip.

Vladimiras Putinas vėl apkaltino Vakarus kištis į vidaus reikalus Rusijoje ir sankcijų naudojimo "izoliavimo" šalies, kuri įgyta jėga ir tapti labiau nepriklausoma. Jo atsakymas buvo, kad rusai skundas suvienyti už savo šalies labui. Tačiau Rusijoje žmonės jau pradeda jaustis ekonomines pasekmes nelanksti požiūris prezidentas - dėl sankcijų. Tie, kurie yra susirūpinę dėl situacijos, prezidento kalboje yra mažai tikėtina, kad nuraminti.

"Le Figaro" (Paryžius, Prancūzija)

Vladimiras Putinas, kalbėdamas ketvirtadienį Federalinės asamblėjos vėl vaikščiojo visose Jungtinėse Amerikos Valstijose, kaltindama juos "rėmimas" iš Ukrainos revoliucija ir kritikavo "cinišką" požiūrį į krizę Kijeve institucijoms pietryčius nuo šalies. Vengti temas ekonominių problemų šalyje, kuri yra ant recesijos slenksčio, Vladimiras Putinas sakė, kad Rusija yra "atvira užsienio investicijoms į bendrus projektus." Šiuo atveju, jis iš karto pridūrė: "Mūsų plėtra pirmiausia priklauso nuo mūsų pačių."

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" (Frankfurtas, Vokietija)

Ekonominės prognozės daugiau nei liūdna, politiškai izoliuota šalyje stipriai - Tai aišku, kad prezidentas nerado nieko geriau nei kalbėti prieš Vakarus ir kelia grėsmę jį. Jis dega rusų nacionalizmą, ir dabar jis turi vėl ir vėl išmesti malkas.

Putino kalba buvo, bet kokiu atveju, šiurkštus mišinys beviltiška pagrindimo savo politikos link Ukrainos, Rusijos bando atstovauti Vakarų noras dominuoti pasaulyje ir grasinimų Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose auka. Ir, žinoma, ne be paminėti Hitlerį: tas, kuris nori išstumti Rusiją iš Krymo, bus pakartoti nacistinės Vokietijos likimą. Tai taip paprasta: tiesiog Krymas Rusija "šventa" ir yra strategiškai svarbus, jis gali būti pridedamas. Ar Putinas jaudina, kad Rusija yra nepriklausomybės, suverenumo ir teritorinio vientisumo Ukrainos garantas?

"New York Times (Niujorkas, JAV)

Prieš spektaklis spėliojo apie tai, ar Putinas rems konservatoriai, kurie, nepaisant ekonominių kaštų sankcijų, nori tęsti konfrontacijos su Vakarais, ar bus dėl liberalų, kurie tiki, kad toks požiūris lėmė Sovietų Sąjungos žlugimo pusėje. Putinas neišreiškė jokios nuorodos vieną ar kitą, atsižvelgiant ramus poziciją dėl užsienio politikos, bet pažadėjo imtis priemonių remti mažas ir vidutines įmones. Dauguma liberalai mano, kad dėl privataus sektoriaus taisyklių liberalizavimas - siekiant išspręsti Rusijos ekonominių problemų raktas, nes valstybė kontroliuoja 55% ekonomikoje.Rusijos vadovas naudojo tą patį įsižeis ir sudirgusią toną, jis pasirinko seniai jo viešų pasisakymų, nes Ukrainos krizės blogėja kovo pradžioje.

Wall Street Journal "(Niujorkas, JAV)

Iššaukiančiai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino Vakarus išprovokuoti krizę Ukrainoje ir sankcijų naudojimą pastangų siekiant sustabdyti Rusiją. Tuo Bazelyje, Šveicarijoje susitikime valstybės sekretorė Johnas Kerry paragino Rusiją nustoti remti sukilėlius Ukrainos rytuose ir baigti Krymo profesiją, jei jis nori sustabdyti augančią izoliaciją. Tačiau V. Putino kalboje parodė, kad jis neketina daryti nuolaidas Vakarų sankcijos, kurios, kartu su mažomis naftos kainų akivaizdoje stumiama į Rusijos ekonomiką į recesiją.