2014 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

JAV prezidentas atleido kalakutiena ir pasveikino tautą nuo Padėkos diena

JAV prezidentas atleido kalakutiena ir pasveikino tautą nuo Padėkos diena

JAV prezidentas atleido kalakutiena ir pasveikino tautą nuo Padėkos diena



"Man patinka ši (tradicija), nes su visais sudėtingumo, kurie vyksta čia, tai malonu kartais tiesiog palinkėti laimingų Padėkos", - prisipažino į valstybės vadovo.


"Rytoj yra ypatinga diena: mes esame dėkingi tiems, kurie mėgsta ir prisiminti tuos, kurie negali praleisti dieną su šeima ... Mes švęsti dieną, kuri atspindi tai, ką mūsų tauta yra jo dosnumą ir atvirumas", - sakė B. Obama praeityje Baltieji rūmai 67 kartus ceremonija "malonė" kalakutienos.

Pagal taisykles, prezidentas atleido ne tik "pagrindinis kalakuto", bet jos dubleris.Ceremonija tradiciškai dalyvavo B. Obamos dukterys Sasha ir Malia, kurie, sprendžiant dėl jų veidus išraiška, ne visai pasidalinti su valstybės ceremonijos galvos entuziazmo ir, skirtingai nei jis nebuvo atleistas geležies paukštis.

Garbė susitikti su Prezidentu ir būti atleista šiemet laimėjo kalakutų Mac ir Sūris iš Ohio.Kiekvieno iš paukščių daugiau nei £ 21 svorio, po susitikimo su prezidentu, jie bus eiti gyventi iš savo gyvenimą ūkyje Virdžinijoje.

Padėkos diena yra švenčiama JAV ketvirtą lapkričio ketvirtadienį. Šią dieną, amerikiečiai surinkti visą šeimą šventinio stalo, pagrindinis patiekalas, kuri - įdaryti kalakutiena. Per 88% amerikiečių šios dienos keptos mėsos šio paukščio dėl atostogų vakarienė, į kurią artimieji ir draugai kviečiami.

Pagerbimo ant Padėkos diena Turkija, atsižvelgiant į labiausiai paplitusių versija tradicija, įkurta 1947 metais, kai nacionalinė federacija Turkijoje ir Nacionalinė taryba pirmą kartą pristatytas ptitsezavodchikov kalakutiena JAV prezidentas Harry Trumano. Tačiau iki 1989 m prezidento kalakutienos pasidalino liūdna likimą savo "paprastų" giminaičių - jie nuėjo tiesiai į Prezidento stalo. 1963 jis įveikė prezidento Johno F. Kennedy tradiciją, atleidžia pateiktas paukštis.

Pirmoji oficiali ceremonija vyks kalakutienos Pardon George HW Bush 1989.