2014 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

Guardian: " A. Merkel nusprendė atsisakyti" Ostpolitik "

Guardian: " A. Merkel nusprendė atsisakyti" Ostpolitik "

A. Merkel nusprendė atsisakyti" Ostpolitik

 Vokietijos kanclerė neseniai padarė atšiaurių teiginių prieš Rusiją, ir dabar visas pasaulis žiūri, kaip pakeisti rusų-vokiečių santykius ir jėgų pusiausvyrą pasaulyje, rašo "The Guardian".


Maskva, lapkričio 27 - "RIA Novosti". Naujausi atšiaurių pareiškimai Vokietijos kanclerė Angela Merkel Rusijos poziciją dėl Ukrainos klausimą, gali nurodyti nesėkmę Vokietijos "Rytų politika" ir reikšmingų pokyčių galios balanso Europos geopolitikos, rašo buvęs redaktorius Nathalie "Le Mond Nugayred savo straipsnyje" The Guardian ".

Vokietija po "Rytų politinį" normą kelis dešimtmečius, o jo pakeitimas gali turėti didelę įtaką užsienio politikos padėtį Europoje. Jei taip atsitinka, Rusijos šalininkai Vokietijoje bus milžinišką spaudimą ir visos Europos šalys atidžiai stebės ne tik, kaip keičiasi Rusijos ir Vokietijos santykius, bet ir Vokietijos-Amerikos, straipsnis sako.

Per savo kalboje Sidnėjaus Angela Merkel smarkiai pasmerkė Rusijos poziciją Ukrainos klausimą ir pareiškė, kad Rusija "mato Ukrainą kaip savo įtakos sferą būklę." Bet kuriuo atveju, Vokietijos kanclerė nebus taip lengva iš karto pakeisti geopolitinę kryptį šalyje, nes politiniai interesai ateiti į konfliktą su ekonomikos. Rusija - numeris vienas prekybos partnerė Vokietijos Europoje. Reikia tikėtis, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė Vokietijos "diktato" iš JAV, kuris gali būti ypač skausminga prieš neseniai šnipinėjimo skandalas tarp Berlyno ir Vašingtono fone subordinacija, rašo laikraštis.

Žinoma, gebėjimas paversti Vokietijos geopolitiką bus malonu Lenkiją ir Baltijos šalis, taip pat Gruziją. Tuo pačiu metu, A. Merkel gali susidurti rimtų prieštaravimų šalies viduje, taip pat nepasitenkinimą dėl Italijoje, Vengrijoje ir net Čekijoje dalis, sako "The Guardian".