2014 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

A. Merkel Bundestage aštriai kritikavo Rusiją

A. Merkel Bundestage aštriai kritikavo Rusiją

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Rusijos veiksmai prieš Ukrainos klausimą nusistovėjusį Europoje taikos tvarka ir pažeidinėti tarptautinę teisę - advokatu paslaugos Klaipedoje www.klaipedosadvokatas.tk

 Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Rusijos veiksmai prieš Ukrainos klausimą nusistovėjusį Europoje taikos tvarka ir pažeidinėti tarptautinę teisę.


Kalbėdamas Bundestage, A. Merkel sakė, kad Rusijos aneksija Krymo nėra pasiteisinimų ar atsiprašyti. Tačiau buvo pripažinta, kad sprendimas dėl krizės Ukrainoje reikės kantrybės.

Merkel anksčiau suvokiamas kaip diplomatijos tarpininko santykiuose tarp Rusijos ir Vakarų pastaraisiais metais vis labiau veikia su kieta retorika prieš Maskvą.

"Niekas negali pateisinti tiesioginį ar netiesioginį dalyvavimą Rusijos į Donecko ir Lugansk kovos, - sakė ji Bundestago nariai. - Rusijos veiksmai suabejoti taikus kad Europoje ir rodo tarptautinės teisės nepaisymą ". Žodžiai Vokietijos kanclerė pavaduotojai aplodismentų.

"Donecko ir Lugansko situacija neturi nieko daryti su paliaubų ir todėl ekonomines sankcijas [prieš Rusiją] neišvengiama", - A.Merkel perspėjo.

Vokietijos kanclerė per pastaruosius mėnesius energingai bandė sušvelninti Rusijos ir Ukrainos santykių krizę.

Maskva neigia savo tiesioginį ar netiesioginį dalyvavimą Ukrainos krizės ir atmeta visus Rusijos kariuomenės ir karinės įrangos buvimą Ukrainos rytuose kaltinimus.

Dėl gynybinės


Kaip stebėtojai, perėjimas prie Merkel sunkiau retoriką prieš Maskvą rodo, kad ankstesnėje strategijoje buvo pripažintas nevaisingas.

Dėl "Didžiojo dvidešimtuko" lapkričio viduryje lyderių susitikimo išvakarėse, A. Merkel surengė pokalbį su Rusijos vadovas Vladimiras Putinas veidas į veidą, be įprasta tokiuose susitikimuose dalyvauja vertėjų ir patarėjai.

A. Merkel sakė, kad jo tikslas buvo bandyti priversti Rusijos lyderis atvirai pareikšti, kad jis vykdo Ukrainoje ir kitose buvusiose sovietinio bloko šalyse, vėl pasivijo pastaraisiais metais Maskvos dėmesio.

Tačiau, kaip pranešė šaltinių Vokietijos delegacijos į posėdžio, kuris truko beveik keturias valandas pabaigos pokalbis Putinas ir A. Merkel Brisbenas nebuvo padaryta jokių rezultatų.

"Jis spinduliuoja pilną šalta -" Reuters "aprašė pokalbį vienas iš Vokietijos pareigūnų apsuptas Merkel rezultatus. - Putinas buvo uždaryta, gynybinės, ir išeiti iš šios valstybės negali ".

Pasak Vokietijos atstovų rezervuoti savo idėjas apie tai, kaip daryti įtaką Rusijos lyderis, iki šiol visiškai išnaudotos. Kanalai bendravimo su Kremliaus liks atviras, tačiau Berlynas remiasi ilgalaikio konfrontacijos perspektyvas su Maskva, panašių į ką jis buvo šaltojo karo metu.

"Manau, kad turėtume pasirengti ilgą konflikte, kuriame Rusija naudoti visas turimas priemones jai iš rankų, - sakė Tarptautinio reikalų komiteto Vokietijos parlamente, Norbert Rettgen vadovas. - Mes galime tik apskritai imtis palaukti ir pažiūrėti, požiūrį. Viskas, ką galime padaryti - tai stebėti smurto situaciją Ukrainos rytuose ir būti pasirengusi reaguoti į įvykius ".

Ypatingą susirūpinimą Berlyne priežastis, nes manau, kad Kremliaus bandymai padalinti ne ES šalis dėl tolesnės politikos Rusijos atžvilgiu. Pasak Vokietijos pareigūnų, Maskva dabar deda pastangas siekiant užtikrinti, kad įtikinti kai Europos šalys - dauguma ypač Italijoje, Vengrijoje ir Slovakijoje - blokuoti tolesnių sankcijų prieš Rusijos įvedimą.

Nuo šio momento Vokietija neketina imtis naujų ekonominių sankcijų Rusijos iniciatyvą. Tačiau tai gali pasikeisti, sako Vokietijos pareigūnai, jei, pavyzdžiui, Rusijos ir remiamų separatistų bandė pralaužti į pridėtą Kryme koridoriuje, užfiksuoti strategiškai svarbų miestą Mariupolis.

"Kadangi mes visiškai pašalintas karą [kaip politikos priemonė], kai manote, kad pas mus, galite padaryti bet ką, - sakė A. Merkel anksčiau. - Mes neleisime, kad ".