2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

B. Obama sakė, kad sargybiniai neleido jam paminėti gėjų santuokos legalizavimą

B. Obama sakė, kad sargybiniai neleido jam paminėti gėjų santuokos legalizavimą


Vašingtonas, liepos 1 - "RIA Novosti", Aleksejus Bogdanovsky. JAV prezidentas Barackas Obama pasiskundė žurnalistams, kad jis negalėjo su paprastų amerikiečių švęsti gėjų santuoką dėl Aukščiausiojo Teismo legalizavimą - anot jo, neleistų JAV slaptoji tarnyba, kuri yra atsakinga už apsaugos prezidentas.

B. Obama sakė, kad sargybiniai neleido jam paminėti gėjų santuokos legalizavimą

JAV Aukščiausiasis Teismas praeitą savaitę nusprendė, kad teisė tuoktis taikytina tos pačios lyties asmenų santuokos, nei šio Legalizuotuose sąjungų pobūdžio visoje Jungtinės Valstijos. Teismo sprendimas atspindėjo Amerikos viešosios nuomonės kaitą, kurios anksčiau prieštaravo pačios lyties santuokas, tačiau pastaraisiais metais jų parama. Ryšium su Aukščiausiojo Teismo Baltųjų rūmų sprendimą pabrėš vaivorykštės spalvas - iš LGBT judėjimo simbolis.

"Aš ne turėjo galimybę pateikti pastabas, kaip gerai Baltieji rūmai pasirodė vaivorykštės spalvomis", - sakė B.Obama į juoko žurnalistai.

"Matydamas, kad žmonės susirinko ne gražus vasaros vakarą, giliai kvėpuoti, jausti, kad jie yra priimami (bendruomenėje) mano, kad jie turi teisę mylėti - tai buvo kietas", - sakė B. Obama.

Tačiau, atsižvelgiant į Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas, jis negalėjo išeiti iš Baltųjų rūmų. "Vienintelis blogas dalis, tai buvo, kad aš negalėjau išeiti ir pažvelgti į ją save, kaip man buvo, ar veikiau, slaptoji tarnyba turėtų užtikrinti, kad visi žmonės. Taigi galėjau tik žiūrėti TV ekrane. Tai momentas, kuris turėtų mėgautis ", - padarė išvadą Obama.